Un nou director pentru divizia Mini Design

Începând de la 1 septembrie 2017, Oliver Heilmer va prelua postul de director MINI Design. În vârstă de 42 de ani, designerul este în prezent preşedinte al Designworks, o subsidiară a BMW Group cu studiouri în California, München şi Shanghai. Heilmer face parte din echipa de design BMW Group de 17 ani şi a fost responsabil pentru designul interior al mărcii BMW până în 2016.

În echipa de design MINI pe care Heilmer o va conduce din septembrie, Christopher Weil rămâne responsabil de design exterior, iar Kerstin Schmeding va avea responsabilitatea designului culorilor şi materialelor. Începând de la 1 iunie, designul interior va fi condus de Christian Bauer.

Cu efect de la 1 septembrie 2017, Heilmer va fi urmat în postul de preşedinte al Designworks de Holger Hampf. Hampf a fost membru al echipei de conducere a Designworks din 2002 şi a fost responsabil pentru design de produs până în 2010, când s-a mutat la un studio de design extern.

Schimbările de personal şi consolidarea zonelor de competenţă principale fac parte din realinierea BMW Group Design în cadrul strategiei corporate.

Accentul va fi pe ciclurile de dezvoltare mai scurte, pe creşterea digitalizării proceselor de design, precum şi pe experienţele de mobilitate şi produs. Echipele de proiect mici şi agile vor face şi ele parte din noua structură.

Adaugă un comentariu