Urmărire pe contrasens cu un TIR! Cum a fost oprit șoferul (VIDEO)

Un șofer de TIR din Ohio, SUA, și-a pus pe urme poliția după ce a condus pe autostradă, pe contrasens. Motivul este o ceartă conjugală.

Citește și:

Premieră în România: primul video filmat dintr-o mașină a Poliției aflată în urmărire

Un bărbat într-o Dacia Solenza a pus pe jar Poliția: urmărire dificilă în Vaslui (VIDEO)

Cea mai lentă urmărire din România se termină cu împușcături. De ce fugea șoferul urmărit (VIDEO)

Poliția din Oregon, SUA, a răspuns unui apel la 911 privind un TIR care conducea nebunește pe autostradă, depășind pe acostament celelalte mașini și împrăștiind pietre și iarbă peste tot. Șoferul suspect a fost depistat rapid și astfel a început urmărirea.

Nu știm dacă șoferul cap-tractorului chiar voia să scape de turma de Dodge-uri Charger de pe urmele sale, însă a încercat câteva manevre periculoase, printre care și mersul pe contrasens. Din fericire, poliția a intervenit la timp și a blocat porțiuni de autostradă, pentru a diminua riscul producerii de accidente dintre șoferul suspect și ceilalți participanți la trafic.

În timpul urmăririi, șoferul TIR-ului — pe numele său Patrick Berthelot — a sunat la poliție și a spus că soția sa îl înșeală — detaliu care probabil ar fi trebuit să servească drept motivație pentru comportamentul său. Femeia era cu el în mașină și a cerut ajutorul poliției în timpul convorbirii telefonice. Fără a vrea să-și ușureze în vreun fel pedeapsa, acesta a spus polițiștilor: „Mă pasc 20 de ani în închisoare, așa că nu am să mă las prins ușor’. Acesta intenționa să escaladeze lucrurile până în punctul în care să fie împușcat de polițiști.

Din fericire, nu și-a dus la îndeplinire planul. Într-un final a oprit și a lăsat-o pe soția sa să coboare; aceasta a fost dusă la spital pentru a primi îngrijiri medicale, pentru că prezenta răni rezultate în urma altercațiilor dintre cei doi. Apoi urmărirea a continuat, însă polițiștii s-au încăpățânat să nu deschidă focul asupra suspectului. Echipa SWAT implicată în acțiune a tras asupra motorului camionului, care în cele din urmă s-a oprit.

Șoferul a fost arestat și urmează să fie judecat pentru mai multe capete de acuzare.

Adaugă un comentariu