Uzina Ford Craiova a produs un milion de motoare 1.0 EcoBoost

Uzina Ford de la Craiova a produs un milion de propulsoare 1.0 EcoBoost. Performanța a fost atinsă la șapte ani de la începerea producției în 2012.

Motorul Ford EcoBoost cu capacitate de 998 cmc a fost desemnat de șase ori consecutiv ca fiind Cel mai bun motor de lume la categoria sub 1 litru'.

Propulsorul cu numărul 1.000.000 dispune de o putere maximă de 125 CP și de un cuplu maxim de 170 CP. Acesta va fi montat într-un Ford EcoSport produs la Craiova. Cea mai puternică versiune a motorului dispune de 140 CP și de 210 Nm.

Pe lângă EcoSport, propulsorul de 1.0 litru turbo poate fi întâlnit și la Focus, C-Max, B-Max, Fiesta, Mondeo și Transit Courier. Blocul motor este construit din fontă, un material care oferă o rezistență mai bună și un timp de încălzire de până la 50% mai rapid decât în cazul unui bloc motor din aluminiu.

Citește și:

Programul Rabla 2019 a început oficial. Care sunt condițiile?

Martorii de bord – Peste 50 de semne explicate

Ce înseamnă TIR, Peco, Smart sau ARO – explicația abrevierilor

Poți fi arestat pentru că ai condus beat, chiar dacă nu pornești motorul

Gabi Tamaș, prins conducând cu 205 km/h, băut și fără permis valabil

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

 

Amprenta motorului este redusă, fiind de dimensiunea unei hârtii A4. Totodată, Ford se mândrește și cu o masă redusă a întregului ansamblu, precum și cu mai multe soluții inteligente de reducere a costurilor de producție ale acestui motor și prin reducerea întârzierii specifice turbosuflantelor prin montarea acestei componente mai aproape de galeria de evacuare decât la alte motoare.

Ian Pearson, președintele Ford România este mândru de echipa care lucrează la uzina de Craiova: Aici lucrează o echipă măreață și foarte bine pregătită, toți sunt puși pe treabă și deosebit de muncitori'. De asemenea, directorul uzinei a declarant că privesc în viitor către următorul milion de motoare produse sau chiar mai departe de atât'.

Pe lângă fabrica de la Craiova, propulsorul 1.0 EcoBoost se mai produce și la Koln, Germania și în  Chongqing, China.

Adaugă un comentariu