1.700 de mașini verificate de RAR erau în pericol iminent de accident

Din aproape 34.000 de mașini verificate de RAR în trafic în prima jumătate a acestui an, aproximativ 1.700 prezentau nereguli atât de grave încât erau în pericol iminent de accident.

Mai mult decât atât, aproape jumătate dintre toate mașinile verificate în trafic de echipele mobile ale RAR erau neconforme din diferite motive. De exemplu, una din zece mașini verificate de inspectorii RAR polua peste limitele admise de lege.

Neconformitățile constatate au implicat jantele, anvelopele, suspensia, sistemele de frânare și de direcție, punțile motoare și directoare, instalația electrică de iluminare și semnalizare și sistemul de reducere a emisiilor poluante. Au fost găsite și mașini cu probleme de vizibilitate, atât prin prisma unor parbrize defecte, cât și prin folii auto neomologate.

Împreună cu echipajele de la Poliția Rutieră care au însoțit inspectorii RAR, au fost aplicate peste 11.000 de amenzi pentru neregulile găsite. Dintre șoferii ai căror mașini au fost verificate de RAR, 8480 au rămas fără certificatul de înmatriculare, iar alți 258 au rămas și fără permis de conducere din diferite cauze. Șoferii sunt nevoiți să efectueze o nouă inspecție tehnică periodică după remedierea defectelor găsite pentru a putea reintra în posesia certificatului de înmatriculare.

Cei de la RAR au specificat că au oprit doar autovehicule pe care le-au considerat susceptibile la a prezenta elemente de nesiguranță. Au fost oprite atât autovehicule vechi, cât și autovehicule care păreau să nu fie conforme cu o stare tehnică adecvată pentru drumurile publice.

Rabla 2019 ar putea primi doar mașinile cu ITP valabil

Ministerul Transporturilor a găsit soluția pentru mașinile cu volanul pe dreapta

Cum schimbi uleiul la un Lamborghini Huracan

Logan Stepway, dezvelit oficial în Rusia

Încă o schimbare la ITP: Ce pățesc cei prinși cu ITP-ul expirat

Cum scapi de amendă dacă ai ITP-ul expirat

Adaugă un comentariu