Vinieta de București va fi plătită și de locuitorii din Capitală și din județul Ilfov 

Vinieta de București va fi plătită și de locuitorii din Capitală și din județul Ilfov! Proiectul „Oxigen’, aflat încă în dezbatere publică, va fi modificat, astfel încât toți posesorii de autoturisme cu norme de poluare non euro, euro 1 și euro 2, indiferent de județul în care sunt înmatriculate, să plătească vinieta.

Inițial, proiectul excepta de la plata taxei de acces în Capitală autovehiculele înmatriculate în București și în județul Ilfov.

„Am luat hotărârea de a reformula acel articol care se referă la autoturismele înmatriculate în alte județe, dar care circulă zilnic prin București și să îmbunătățim acest articol. Trebuie să ne referim la norma de poluare a unui autoturism și nu la județul în care este înmatriculat. Prin această formulare sugerată, practic se propune ca toate autoturismele cu grad mare de poluare, fie că sunt din Capitală, fie că sunt înmatriculate în alte județe, fie că tranzitează întâmplător Capitala sau sunt aici în trafic zi de zi, să fie privite prin prisma normei de poluare’, a anunțat luni primarul Capitalei Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

Astfel, rămâne valabil ca, începând cu ianuarie 2020, accesul să fie interzis în centrul orașului pentru toate mașinile cu grad de poluare non euro, euro 1 și euro 2, indiferent de județul în care sunt înmatriculate. Autoturismele euro 3 ar putea fi interzise în centru În schimb, nu vor mai fi exceptate de la plata vinietei autoturismele înmatricualte în București și Ilfov, cu grad ridicat de poluare, așa cum prevedea proiectul inițial.

Deci, șoferii care dețin mașini non euro, euro 1 și euro 2 vor plăti și ei 1.900 de lei pe an pentru a circula în oraș. În ceea ce privește mașinile euro 3, PMB a propus inițial ca accesul acestora în centrul Capitalei să fie condiționat de plata unei taxe.

Acum, municipalitatea ia în calcul ca și acestea să fie interzise în centru. „Nu pot să vă spun cum va arăta modificarea, dar menționez că țin cont de mesajele dumneavoastră și vom analiza dacă vor fi și ele interzise în zona centrală sau rămâne cum am propus inițial, o taxă pentru norma de poluare’, a precizat Firea.

    Olimpiu says:

    Si jigodia nu are bani pentru Bucuresti dar abia asteapta sa mai dea 10 milioane la catedrala. Poate sa inteles cu preasfantul sa o declare sfanta??!!

Adaugă un comentariu