Volkswagen T-Cross: primul teaser al celui mai mic crossover al nemților

Volkswagen T-Cross va deveni cel mai mic crossover din oferta producătorului german. Modelul păstrează numele T-Cross de la un concept expus la ediția 2016 a Salonului Auto de la Geneva.

VW T-ROC 2.0 TDI 4Motion DSG: Un SUV cu pretenții sportive

În timp ce dezvelirea publică este programată pentru toamna anului curent, noul T-Cross este vedeta unei campanii de teasing derulată de producătorul din Wolfsburg. De data aceasta, pe lângă o schiță, avem și un clip în care ni se prezintă ideile principale după care s-au ghidat designerii și inginerii când l-au proiectat.

Noul Volkswagen T-Cross împarte platforma MQB A0 cu Seat Arona și are o lungime de 4.107 milimetri. Caracteristicile îl încadrează fix sub T-Roc, dar nu va fi oferit și cu tracțiune integrală.

Video: VW T-ROC, primul crossover Volkswagen, se va lansa oficial pe 23 august

Rămâne de văzut dacă va primi și toate motoarele din oferta fratelui său mai mare. Nu de alta, dar Volkswagen ar putea avea o nișă interesantă pe mâini cu un crossover de segment A cu 190 CP în dotare. Această posibilitate este puțin probabilă, din moment ce VW nu oferă motorul respectiv fără tracțiune integrală. Mai probabilă este adoptarea de motoare de 1.0 și 1.5 litri alimentate cu benzină.

Volkswagen a prezentat un teaser al noului Touareg | VIDEO

În orice caz, mai știm că VW T-Cross va fi echipat cu o banchetă spate care va putea fi culisată față-spate pentru a putea oferi mai mult loc pentru bagaje sau pentru genunchii pasagerilor spate. Nu este exclus ca spătarele acestei banchete fracționabile să poată să fie și ele reglabile. Volkswagen mizează pe ideea spațiului interior în noul T-Cross, ceea ce va implica anumite provocări de packaging chiar și de la platforma MQB, în cazul de față în cea mai mică variantă a acesteia.

Seat Ateca – Surpriză! Acest SUV are un caracter sportiv

La nivel stilistic, T-Cross va fi similar cu fratele său mai mare, T-Roc, dar va aduce și câteva elemente de la vedetele gamei VW, anume Arteon și Touareg. Desigur, toate aceste elemente vor fi adaptate pentru gabaritul lui T-Cross, deci nu va rezulta un Frankenstein pe patru roți.

Volkswagen Arteon a ajuns în România – Lista de prețuri

Adaugă un comentariu