Volvo face un recall pentru noul XC90

Volvo a anunțat printr-un comunicat de presă că modelul XC90 va fi supus unui recall. Aproximativ 200 de vehicule sunt rechemate în service din cauza modului incorect de asamblare a unui cablu aflat scaunele din față.

În urma acestei probleme există șansa ca învelișul de protecție al cablului să se deterioreze. În cazul în care apare această problemă, șoferul va fi anunțat printr-un mesaj afișat pe bord, în care se precizează că mașina trebuie dusă într-un service.

De asemenea, există posibilitatea ca airbag-urile laterale să nu funcționeze corespunzător, însă nu sunt șanse ca acestea să se activeze involuntar.

Dintre cele 200 de exemplare afectate de recall, majoritatea se află în Suedia. Volvo a trimis deja scrisori de informare către clienți, prin care le cere să se prezinte la cel mai apropiat service pentru verificări.

Exemplarele care nu au ajuns la clienți vor fi supuse unor verificări suplimentare, iar pe linia de asamblare s-au introdus noi măsuri în dreptul deparatamentului de control al calității.