VW: Mașinile electrice sunt la un pas de a cuceri piața. Când se va întâmpla acest lucru

Mașinile electrice sunt la un pas de a cuceri definitiv industria auto, spune un oficial al VW. Acesta este convins că apogeul vehiculelor eco este mult mai aproape decât ne-am putea imagina în momentul de față și că toate temerile clienților vor dispărea cât de curând.

Reinhard Fischer, vicepreședinte senior al Volkswagen Group, le-a dezvăluit jurnaliștilor de la Automotive News că mașinile electrice sunt extrem de aproape de punctul în care vor domina piața. Acesta își pune toate încrederea în investiția de 50 de miliarde de dolari a celor de la VW în dezvoltarea de vehicule eco, decizie care va revoluționa producția în acest segment.

Fischer susține că în curând vom asista la o scădere dramatică a costurilor de producție a mașinilor electrice, prețul final al acestora urmând să ajungă la același nivel cu al autoturismelor convenționale.

 

Citește și:

O șoferiță acuză: Am plătit pentru 50 litri de benzină, deși rezervorul mașinii are doar 45

Țeapă pe autostradă! Cum îi păcălesc hoții pe șoferi, în drum spre Constanța

 

Credem cu tărie că punctul decisiv este aproape, iar acel punct decisiv va fi marcat de echitatea prețurilor‘, explică vicepreședintele VW. „Odată ce depășești teama de noutate, descoperi că vehicululelectric este alegerea favorabilă pentru tine‘.

Acesta subliniază faptul că, pe termen lung, este mult mai rentabil să întreții un vehicul ecologic decât unul alimentat cu benzină sau motorină: „Calculele arată că deținerea unui vehicul 100% electric te costă cam de două ori mai puțin decât operarea unuia cu combustibili fosili‘.

Cu toate acestea, reprezentantul VW conștientizează faptul că lumea vede alimentarea propriu-zisă ca pe un imens dezavantaj în cazul mașinilor eco, din cauza infrastructurii nedezvoltate și a timpului mare de încărcare. Chiar și așa, Reinhard Fischer este sigur că problema va fi rezolvată în viitorul apropiat, după cum ne învață istoria: „În urmă cu o sută de ani, benzina era vândută la farmacie. Astăzi avem 122.000 de stații de carburant în Statele Unite. […] La fel se va întâmpla și cu încărcarea electrică’.

Cele douăsprezece branduri auto de sub umbrela VW Group intenționează să introducă pe piață aproape 70 de modele electrice până în anul 2028. Constructori precum Audi, Porsche sau Bentley speră să vândă în total 22 de milioane de unități electrice, grație acestor lansări.

 

Sursa: Automotive News Europe

Adaugă un comentariu