CNR 2016 – Echipajul Simone Tempestini – Marc Banca se impune în Raliul Iașului

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul foarte interesant pentru fanii motorsportului din România. În Iași, s-a desfășurat a șaptea etapă a Campionatului Național de Raliuri. Ediția din acest an a debutat joi, 8 septembrie, cu Super Speciala de pe Râpa Galbenă și a continuat cu două zile pline de macadam.

Vineri au fost programate câte două treceri pe probele Cioca Boca și Mădârjac, iar sâmbătă, echipajele au avut de înfruntat celebrele săritori de pe Dobrovâț, dar și speciala Păun.

La finalul celor trei zile, echipajul format din Simone Tempestini și Marc Banca a încheiat pe prima poziție. Aflați la bordul unui Ford Fiesta R5, cei doi au încheiat fără emoții prea mari etapa din Iași. În clasamentul general, echipajul Napoca Rally Academy are o diferență de 43 de puncte față de locul doi, și cu o singură etapă rămasă până la finalul sezonului, nimic nu se mai poate întâmpla. Astfel, Simone Tempestini devine campion național pentru a doua oară consecutiv.

Pe locul secund al Raliul Iașului a terminat echipajul Dan Gîrtofan – Tudor Mârza, în timp ce pe trei s-a clasat echipajul BCR Rally Team, Gergo Szabo – Karoly Borbely.

raliul-iasului-cotnari-4

În clasamentul echipelor, Napoca Rally Academy s-a impus cu 78 de puncte, urmată de Sibiu Racing Team, cu 76 de puncte și de BCR Rally Team, cu 64 de puncte. În acest context, echipa din Sibiu revine în fruntea clasamentului general cu un avans de doar un punct în fața echipei bucureștene. Astfel, ultima etapă de la Harghita se anunță una extrem de interesantă pentru Sibiu Racing Team și BCR Rally Team.

raliul-iasului-cotnari-1

La două roți motrice s-a impus echipajul Raul Badiu – Gabriel Lazăr, urmat de Adrian Răspopa – Cosmin Diacu și de Adrian Teslova – Imre Cseh. La Cupa Dacia, primul loc a fost adjudecat de Norbert Maior – Alina Pop, urmat de Dan Zaharia – Sebastian Itu și de Andrei Mitre – Bogdan Iancu. Cupa Suzuki a fost câștigată de echipajul Radu Necula – Adrian Temeș.

raliul-iasului-cotnari-5

La Clasa 2 s-a impus același Simone Tempestini, Clasa 3 a fost adjudecată de Gergo Szabo, în timp ce Clasa 5 a fost câștigată de Raul Badiu. Echipajul Mihai Manole – Florin Dorca s-a impus la Clasa 7, iar la clasa 5, învingător a fost echipajul format din Radu Necula și Adrian Temeș.

Adaugă un comentariu