Premieră pentru Campionatul Național de Raliuri – Power Stage și Rally 2

A rămas mai puțin de două săptămâni până la debutul sezonului 2016 al Campionatului Național de Raliuri. Conform noului regulament, concurenții se vor duela și pentru punctele bonus de pe Power Stage. După modelul Campionatului Mondial de Raliuri, ultima probă specială va fi botezată Power Stage și oferă șansa unor puncte bonus.

Astfel, primii trei piloți vor primi 3, 2, respectiv 1 punct pentru prestația de pe ultima probă. Aceste puncte se vor adăuga celor din clasamentul general, iar bătălia pentru primele poziții va fi una ceva mai intensă.

Tot în cadrul Raliului Brașovului va debuta și Campionatul Național de Rally 2. Întrecerea ar trebui să reprezinte o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și o modalitate mai puțin costisitoare pentru cei care nu își permit un sezon complet în CNR. Etapele de Rally 2 se vor desfășura concomitent cu cele din CNR, însă doar în prima zi de concurs, pe o parte din traseele acestora.

La Brașov, cele 6 probe dedicate Rally 2 vor însuma 58,77 de kilometri.

Raliul Brașovului debutează vineri, 25 martie, cu startul festiv și prezentarea echipajelor. Startul pe primele probe se va da sâmbătă, iar finalul zilei a programat și Super Speciala din centrul orașului. Pe 27 martie, sunt programate două probe, ultima dintre acestea PS8 Poiana Brașov, având rol de Power Stage.

Via | AutoRally

Adaugă un comentariu