Simone Tempestini, campion Junior WRC 2016 și dublu campion național de raliuri, a primit cetățenia română

Guvernul a decis acordarea cetăţeniei române pilotului Simone Tempestini. Potrivit aceluiași comunicat, Simone, sportiv italian, a solicitat cetățenia în data de 27 aprilie 2016.

‘Solicitările au primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, constatându-se astfel îndeplinirea condiţiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat Hotărârile pentru acordarea cetăţeniei române celor doi sportivi, adoptate astăzi (n.r. miercuri, 26 octombrie 2016) în şedinţa de Guvern’, se mai arată în același comunicat.

Simone Tempestini a avut un an excelent. În mondialul de raliuri, tânărul pilot al echipei clujene Napoca Rally Academy a reușit să câștige titlul de Junior WRC cu o etapă înainte de încheierea campionatului, iar pe plan intern, acesta a obținut al doilea titlu consecutiv de campion.

Premiul pentru câștigarea Junior WRC constă în participarea în șase etape de mondial la categoria WRC alături de un Citroen DS3 R5. În aceste condiții, Tempestini Jr. va putea să pună drapelul României în dreptul numelui. Mult succes, Simone!

Via | ProSport

Adaugă un comentariu