Cursele dispar din viața reală, piloții trec în online. Astăzi este Super Sim Saturday

Situația pe care o impune pandemia mondială în care trăim scoate în evidență, mai mult ca oricând, avantajele ramurii virtuale a motorsportului.

Citește și:

Jocuri gratis de mobil, cu mașini, care te vor ține (cu telefonul) în priză!

Dependența de alcool, droguri sau jocuri de noroc se tratează!

Acum poți conduce pe șoselele României într-un celebru joc pe calculator

GTA 5 – Pe ce mașini reale sunt bazate modelele din joc?

Lumea motorsportului virtual nu există de doar o săptămână, adică de când au început să curgă știrile cu evenimente mootorsport live anulate. Ea există de ani buni de zile și s-a dezvoltat în paralel cu competițiile live. În unele cazuri, echipe oficiale și-au creat versiuni virtuale pe anumite platforme chiar — vezi exemplul Formula 1, unde mai toate echipele au echipă de gameri care concurează pe platforma F1 dezvoltată de Codemasters.

Nu, lumea motorsportului nu există de ieri, însă astăzi se bucură de o popularitate nemaipomenită, pentru că primește nume redutabile din motorsport. Spre exemplu astăzi, o zi denumită de BMW Super Sim Saturday, poți urmări toată ziua piloți BMW Motorsport (și nu numai) puși la treabă, concurând în diverse competiții.

La ora 14:00 va începe Nurburgring Endurance Series, o cursă de anduranță de patru ore disputată pe legendarul circuit german. Practic, este prima cursă din sezonul VLN, disputată în virtual în contextul epidemiei de coronavirus. Printre cele 56 de echipaje înscrise la start, două vor fi BMW-uri Z4 GT3 conduse de piloți BMW. Unul din ele va fi condus de Jens Klingmann şi Martin Tomczyk, iar celălalt de doi dintre membrii BMW Junior Team: Dan Harper (Marea Britanie) şi Neil Verhagen (SUA). Cursa poate fi urmărită pe www.vln.de.

La ora 21:30 va începe apoi All-Star eSports Battle pe canalul YouTube The Race, un duel la care vor participa atât jucători renumiți din lumea jocurilor sim — James Baldwin, Bono Huis, Jimmy Broadbent — cât și piloți renumiți din diferite discipline motorizate, precum Max Verstappen (Formula 1, Red Bull Racing), Juan Pablo Montoya (NASCAR, Team Penske), Maximilian Günther (Formula E, BMW i Andretti Motorsport) și mulți alții.

Apoi la 21:30 va începe cursa IMSA Super Sebring, o competiție virtuală de 90 de minute în care 50 de echipaje — BMW M8 GTE, Porsche 911 RSR, Ford GT și Ferrari 488 GTE — se vor întrece pe circuitul de 6 kilometri lungime.

Weekendul va fi completat, firește, de competiția virtuală locală, Racing League România. A doua etapă — transmisă live, începând cu ora 20:30, și pe pagina de Facebook BMW România — va fi susținută pe circuitul virtual Motorpark de la Adâncata. Etapa anterioară s-a bucurat de 11.000 de spectatori.

Adaugă un comentariu