Cât costă să-ți transformi Mazda Miata într-o Alfa Romeo din 1930

O companie din Marea Britanie a dezvoltat un kit de conversie pentru Mazda Miata care o transformă într-un open-wheel de Grand Prix interbelic.

Citește și:

Alfa Romeo împlinește 110 ani de existență

Facelift Alfa Romeo Giulia QV și Stelvio QV. Ce modificări au primit

Alfa Romeo face loc în gamă pentru Tonale: renunță la hatchback-ul său frumos

Mazda MX-5 30th Anniversary: „Mandarina de colecție

Mazda MX-5 Skyactiv-G184: Mănușa roșie

Achiziția unei mașini de curse este un efort financiar indiferent despre mașina de care vorbim. Iar achiziția unei clasice interbelice se încadrează în aceeași categorie. Cât despre cumpărarea unei mașini de curse interbelice… mulți sunt conștienți că este doar un vis pe care portofelul nu-l poate susține niciodată.

Însă, mulțumită celor de la Tipo 184, îți poți transforma roadsterul japonez Mazda Miata într-o alergătoare italiană din anii ’30 — Alfa Romeo Tipo 158, una dintre cele mai de succes mașini de Grand Prix din toate timpurile. Tipo 158 avea motor cu opt cilindri, de 1,5 litri, de aici și denumirea modelului. Conversia pe care o fac acești experți britanici se numește 184 pentru că versiunea de Miata pe care lucrează ei, NB, are motor de 1,8 litri, cu patru cilindri.

Sigur, pentru asta ai nevoie de o Miata NB funcțională, de 7.500 de lire sterline și de un pic de noroc: cei de la Tipo 184 oferă, deocamdată, doar 10 astfel de kituri.

Adaugă un comentariu