Hyundai Santa Fe va primi variante hibride și hibride plug-in

Hyundai Santa Fe va fi disponibil în viitorul apropiat și în variante hibride și hibride plug-in.

51 de anvelope de vară 195/65 R 15: serviţi, vă rog!

Noile motorizări din ofertă vor fi lansate în următoarele 18 luni și reprezintă o completare a gamei pentru a-i crește potențialul de vânzări. Cel mai probabil, una dintre variantele hibride va fi reprezentată de un model echipat cu noul sistem de electric de 48V al concernului din Coreea de Sud.

Hyundai i30 Fastback în primul comparativ

Hyundai Tucson a fost deja confirmat cu un sistem de propulsie mild-hybrid, iar Santa Fe ar putea primi propria variantă echipată cu această tehnologie. În cazul lui Tucson, baza este un motor cu ardere internă, alimentat cu motorină, care se ocupă de partea de propulsie, în timp ce un motor electric de 48V se ocupă de pornirea acestuia, încărcarea acumulatorilor și îi oferă un plus de putere și cuplu la accelerare în anumite momente.

Cinci SUV-uri de clasă medie cu diesel şi 4×4. Câştigătorul?

În ceea ce privește varianta hibridă plug-in a lui Santa Fe, va fi interesant să vedem ce o să ofere Hyundai în acest segment. Constructorul are deja o compactă cu sistem hibrid plug-in, Ioniq, dar sistemul său nu va oferi suficiente resurse pentru caroseria de SUV a lui Santa Fe.

Skoda Kodiaq versus Tiguan Allspace

Unele voci susțin că trenul de propulsie va fi împrumutat de la Kia Optima PHEV, care este bazat pe un motor benzină 2.0 susținut de o unitate electrică. Însă coreenii ar putea să vină cu o soluție nouă, cel mai probabil bazată pe o motorizare alimentată cu benzină. Aceasta ar trebui să ofere o autonomie suficientă în modul 100% electric, o caracteristică esențială a unui hibrid plug-in.

Audi Q2 vs BMW X2

Până atunci mai avem de așteptat cel puțin un an, dacă nu chiar un an și jumătate, pentru a ne încadra în estimările oficiale ale celor de la Hyundai. Oricum, Santa Fe nu va fi singurul Hyundai cu asemenea sisteme alternative de propulsie, fiind plănuită o gamă cu 16 modele electrificate lansate până în 2025 în portofoliul Hyundai-Kia.

Kia Stinger, un duș rece pe cei bogați și frumoși

Adaugă un comentariu