Prima mașină autonomă a General Motors va debuta în 2019

Anul 2019 ne va aduce prima mașină autonomă de la General Motors. Potrivit primelor informații, aceasta se va numi AV1, sau cel puțin acesta este numele său de cod.

Denumirea AV1 a fost înregistrată la oficiul american de patente și este plauzibilă deoarece ar prelua ștafeta de la un alt vehicul inovator lansat de General Motors în trecut, EV1. Cel din urmă era primul lor model electric de serie și a fost oferit între 1996 și 1999. Din păcate, aproape toate exemplarele au fost recuperate de la cei care le-au preluat în leasing și au fost apoi distruse.

Hyundai Santa Fe va primi variante hibride și hibride plug-in

Între timp, noul AV1 este dezvoltat cu tehnologie de la Cruise Automation, o companie independentă pe care General Motors a achiziționat-o pentru sistemul de conducere autonom pe care îl prezentase.

Denumirea anterioară prezentată pentru vehiculul autonom de la General Motors era Cruise AV, ceea ce nu face decât să întărească posibilitatea ca modelul de serie să fie denumit AV1. În orice caz, acesta ar trebui să intre în producție în 2019 și să fie disponibil publicului larg în același an.

STUDIU: Accidentele cu SUV-uri ucid mai mulți pietoni

Până atunci, legislația americană va trebui adaptată în cât mai multe state pentru a permite comercializarea acestor vehicule. În prezent, există mai multe state americane unde este permisă testarea pe drumurile publice a vehiculelor fără șofer, dar toate aceastea au un specialist la bord care este pregătit să acționeze în caz de defecțiune.

Pentru ca aceste sisteme să fie accesibile publicului larg va fi nevoie de certitudinea că tehnologiile de conducere autonomă sunt capabile să reacționeze cel puțin la fel de bine ca un șofer uman în caz de urgență.

Chestionar auto – Când se folosesc luminile de avarie?

Tehnologia vehiculeleor autonome are criticii săi, iar lucrurile nu s-au îmbunătățit pentru imaginea acesteia odată cu primul accident fatal care a implicat un prototip de vehicul autonom care a lovit un biciclist care traversa prin loc nepermis.

Chestionar auto – Autovehiculul din fata dvs. traversează intersecţia. Cum veţi proceda?

Adaugă un comentariu