Aproape 300 de mașini au dispărut în urma unui summit

Guvernul statului Papua Noua Guinee a cumpărat anul trecut sute de mașini pentru a transporta lideri mondiali la un summit organizat în această țară. La trei luni după eveniment, poliția încă încearcă să recupereze 284 de autoturisme care nu au mai fost înapoiate.

În noiembrie 2018, Papua Noua Guinee a găzduit sumimtul APEC (Cooperarea Economică Asia-Pacific), întâlnire la care participă anual reprezentanții a 21 de state cu ieșire la Oceanul Pacific.

Pentru ca invitații să se simtă răsfățați, guvernul a achiziționat sute de mașini care să-i transporte pe durata evenimentului. Printre ele se numără 40 de Maserati, în condițiile în care Papua Noua Guinee este una dintre cele mai sărace țări din lume.

Potrivit Libertatea.ro, 284 de mașini încă nu au fost returnate. Poliția are sarcina dificilă de a recupera o mulțime de unități Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Ford sau Mazda (diverse modele).

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Reprezentanții forțelor de ordine confirmă că nouă mașini au fost furate, iar multe altele – dezmembrate. Există și o a treia categorie, cea a vehiculelor care au fost înapoiate grav avariate. Despre restul, până la 284 de unități, nu se știe nimic.

Achiziționarea autoturismelor de către guvernul din Papua Noua Guinee a strânit un val de reacții negative din partea cetățenilor. În condițiile în care nivelul de trai este sub orice critică, fotografii cu 40 de Maserati Quattroporte noi-nouțe nu au fost privite cu ochi buni. Autoritățile au promis că toate mașinile cumpărate pentru summitul APEC vor fi folosite în serviciul public. Asta, dacă vor fi recuperate vreodată.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu