Alfa Romeo Tonale: primul hibrid plug-in al italienilor

Alfa Romeo a venit la Salonul Auto de la Geneva cu Tonale, un concept care prefigurează un viitor SUV compact oferit și într-o versiune hibridă plug-in.

Tonale va deveni primul PHEV de la Alfa Romeo și fratele mai mic al lui Stelvio, iar conceptul expus la Geneva pare să fie apropiat de producție, cel puțin la nivel exterior. Evident, încă mai sunt câteva modificări de făcut până la varianta care va ajunge în showroom, în special la interior, dar marca din Milano a anunțat deja faptul că motorul electric este poziționat pe puntea spate.

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

Din punct de vedere stilistic, Tonale vine cu un look nou, dar care preia tușe de design de la mai multe modele mai vechi ale mărcii din Milano. Brera este cel mai nou model care a inspirat liniile lui Tonale, însă numeroase alte creații ale italienilor au fost muze pentru noul SUV compact pregătit de această marcă.

Numele Tonale vine de la o trecătoare din Alpi, la fel cum a fost și cazul lui Stelvio, primul SUV de la Alfa Romeo. O altă premieră pentru această marcă adusă de Tonale este înlocuirea ceasurilor de bord cu un afișaj digital, alături de un nou ecran multimedia. Acesta din urmă are o diagonală de 10.25 inchi și comandă tactilă, pe lângă butonul rotativ de pe consola centrală.

Alături de conceptul Tonale, Alfa Romeo a adus la Geneva versiunea Ti a lui Stelvio și ediția limitată ‘Alfa Romeo Racing’ a modelelor Giulia Quadrifoglio și Stelvio Quadrifoglio. Cele două din urmă reprezintă ediții limitate ale variantelor de performanță ale celor două modele și sunt create în urma intrării Alfa Romeo în Formula 1 în poziția de constructor, înlocuind echipa Sauber.

Adaugă un comentariu