Am avut și noi un Hamilton! Povestea lui George Burianu, românul care a obținut locul al 2-lea în Formula 1. Vezi CURSA!

Numele lui George Burianu este strâns legat de istoria pilotajului din România. Născut la Brăila, Burianu a rămas în memoria colectivă ca fiind singurul român care a obținut locul al 2-lea în timpul unei curse de Formula 1.

Pe 20 august 1901 s-a născut George Burianu, la Brăila. La 16 ani, Burianu a plecat în Italia și a ajuns pilot de teste pentru Fiat. Aici, s-a împrietenit cu pilotul Felice Nazarro, cel care câștigase titlul mondial de două ori. Acesta l-a sfătuit pe Burianu să meargă în Belgia, unde s-a stabilit la Waterloo.

NICIODATĂ să nu cumperi o mașină second-hand fără să verifici ASTA!

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT

Aici, a ajuns pilot pe automobilele SpeedSport. Acesta a fost momentul când George Burianu și-a schimbat numele în Georges Bouriano pentru a avea mai mult succes.

Câți piloți au murit la volanul unei mașini de Formula 1? Ce naționalitate conduce fatidicul top? Care este circuitul unde și-au pierdut viața cei mai mulți?

După ce a câștigat mai multe competiții minore, în anul 1929, Georges Bouriano și-a cumpărat un Bugatti T35C cu care s-a înscris în Formula 1.

La prima sa participare, la Monaco, pe data de 14 aprilie 1929, Burianu reuseste să obțină locul al doilea, în spatele castigatorului William Grover-Williams, pilotul de casa al echipei Ettore Bugatti. Dar, înaintea neamțului Rudolf Caracciola, care conducea un Mercedes-Benz SSK. Timpul scos de Williams a fost de 3:56:11.0, în timp ce Burianu a ajuns cu 1:17 secunde mai târziu.

Uite aici CURSA din 1929 de la Monaco!

Aceasta a fost cea mai mare victorie a lui Burianu, întrucât în următorii ani nu a reușit să se mai apropie de podium și nici să scrie istorie pentru automobilismul din România.

Ulterior, George Burianu s-a dedicat apoi pasiunii pentru avioane și a obținut brevetul de pilot. Acesta a murit în anul 1996, în Belgia, la vârsta de 95 de ani.

BREAKING NEWS! O țară de lângă România interzice mașinile pe benzină și motorină!

Jumătate dintre șoferi fac această GREȘEALĂ ILEGALĂ! Tu o faci?

Veste proastă pentru toți românii care vor mașini ieftine!

Adaugă un comentariu

Articole similare