Amenda pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap a crescut

Amenda pentru parcarea pe locurile rezervate pentru persoanele cu handicap a crescut de cinci ori față de vechiul nivel.

Schimbarea se aplică sumei minime de plată pentru această contravenție și noile sancțiuni se aplică de la începutul lunii august. Conform OUG 69/2018, amenda pentru parcarea unui vehicul pe un loc de parcare adaptat, rezervat și semnalizat pentru persoanele cu dizabilități va fi cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.

Pe lângă amendă, șofeul care va comite această contravenție se va trezi și cu mașina ridicată de pe locul respectiv. În urma modificărilor aplicate prin OUG 69/2018, avem o dublare a amenzii maxime pentru această contravenție și o creștere de cinci ori a sumei minime de plată.

Niki Lauda a ieșit din coma indusă

Programul Rabla primește bani în plus în urma rectificării bugetare

România are încă 30 de kilometri de autostradă

A crescut termenul în care poți plăti jumătate din minimul unei amenzi

În România, normele legale prevăd ca aproximativ 4% din totalul locurilor de parcare să fie rezervate pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu dizabilități. Din nefericire, locurile de parcare rezervate acestor persoane și semnalizate conform convențiilor internaționale sunt ocupate adesea de alți șoferi.

Odată cu creșterea semnificativă a amenzii minime pentru această contravenție, putem doar să sperăm că alți șoferi nu vor mai parca mașinile pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități. Potrivit statisticilor, în România sunt aproximativ 797.104 persoane cu dizabilități. Vorbim despre 3.59% din populația țării, dacă ne uităm la statisticile pentru anul 2017.

Desigur, acest lucru depinde și de simțul civic al altor persoane, care pot să sune la poliția locală pentru a informa autoritățile dacă o persoană care nu are inscripțiile specifice pe autovehicul parchează pe locul rezervat persoanelor cu handicap.

În cazul unui complex comercial, responsabilitatea apelării autorităților pentru sancționarea șoferilor care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap revine agenților de pază care supraveghează parcarea.

Legea privind radarele cu presemnalizare a fost respinsă

Voucherele pentru rable ar putea fi folosite și pentru achiziția de electronice

Drumul imposibil din Moldova: Este în lucru de 11 ani

    Vasile Mincu says:

    Veniți la Lidl Lupeni și veți vedea câți ” handicapați ” avem . Ce nu avem este poliție locală

    gigi says:

    Faceti actiuni si dati amenzi!!!

Adaugă un comentariu