Cel mai bine vândut model Audi împlinește 25 de ani

Anul acesta, Audi sărbătorește un sfert de secol de la lansarea celui mai de succes model al său. În 1994, șoselele făceau cunoștință cu Audi A4, o viitoare legendă.

500.000 de unități, vândute în primele 20 de luni. Era peste tot, pe șosele. La vremea respectivă, Audi A4 era la fel de popular precum Bon Jovi, Forrest Gump sau consolele Gameboy‘, povestesc cei de la Audi într-un comunicat oficial.

Aceste cifre impresionante erau doar începutul. În 25 de ani de la lansarea oficială a modelului, Audi A4 a fost produs în peste 7,5 milioane de exemplare. Astfel, s-a consacrat drept cea mai de succes mașină a constructorului din Ingolstadt, cel mai bine vândut model din istoria mărcii.

Primele unități au ieșit de pe linia de asamblare în octombrie 1994, drept urmași ai seriei Audi 80. Planul era ca acestea să facă ravagii în segmentul mediu, țel pe care într-adevăr l-au atins.

Audi A4, simbolul suprem al mărcii

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Vom avea un nou muzeu auto în București

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

De un sfert de secol încoace, Audi A4 simbolizează cele patru cercuri mai mult decât oricare alt model. Se remarcă prin tehnologia de ultimă generație în segmentul premium mediu, precum și prin tehnologiile inovatoare folosite în producție‘, a declarat Albert Mayer, directorul fabricii din Ingolstadt.

Aflat în momentul de față la cea de-a cincea generație, Audi A4 continuă să înregistreze succes după succes. Anul trecut, modelul a fost comercializat în aproximativ 344.000 de exemplare. Potrivit datelor furnizate de constructor, 1 din 5 mașini noi pe care le vinde la nivel global este A4.

Adaugă un comentariu