Noua generație Audi A6 în România: Listele de comenzi sunt deschise

Audi a deschis listele de comenzi ale lui A6 în România. Noua generație are un V6 TDI pentru modelul de bază (45 TDI).

Audi Q3 a ajuns la a doua generație – fotografii și informații oficiale

Audi A4 a primit un facelift – primele imagini și informații

Noul Audi A6 Avant: întregirea familiei

Audi A8 3.0 TDI devine Audi A8 50 TDI. Ce înseamnă acest lucru

Propuloarele noului Audi A6 au în standard un sistem micro-hibrid, care permite economisirea de carburant. La momentul lansării vor fi disponibile două motorizări: 3.0 TDI  și 3.0 TFSI. Ambele sunt V6, sunt supraalimentate și au sistem de injecție directă.

Există mai multe variante de putere pentru unitatea diesel de 3.0 litri, în timp ce V6 pe benzină dispune de 340 de cai putere și 500 Nm. Pentru cel din urmă transmisia se face prin intermediul unei cutii automată S Tronic cu șapte trepte și transmisia automată Tiptronic cu 8 rapoarte este disponibilă pentru motorul TDI.

Prețul de pornire al noii generații Audi A6 în România este de 57.475 de euro cu TVA inclus pentru varianta 45 TDI. Aceasta are un motor V6 de 3.0 litri, alimentat cu motorină, care oferă 231 CP și 500 Nm. Transmisia automată este standard, după cum este și sistemul de tracțiune integrală. Există trei niveluri de echipare: Basic, Sport și Design. Cele două din urmă schimbă anumite elemente de design ale mașinii, alături de câteva dotări ale interiorului față de varianta de echipare Basic.

Echiparea Design și echiparea Sport sunt la același preț pentru aceeași motorizare, o soluție aleasă și de rivalii de la BMW în cazul liniilor de echipare și design. Ideea a debutat pe generația precedentă a lui BMW Seria 3, dar a fost prezentă într-o fază incipientă la momentul debutului actualei generații a lui Seria 1 înainte de facelift-ul aplicat acestei game.

Noul Audi A6 are o lungime de 4.939 de mm, o lățime de 1.886 de mm, înălțime 1.457 de mm și un ampatament de 2.924 de mm. Generația nouă a modelului de segment E de la Audi oferă un plus de spațiu pentru pasagerii din spate, iar portbagajul are un volum de 530 de litri.

La interiorul noului Audi A6 a fost implementat sistemul Virtual Cockpit, compus dintr-un ecran de 12.3 inchi, unul de 10.1 inchi și unul de 8.6 inchi. De pe ecranul tactil de 10.1 inch se poate comanda navigația, funcțiile principale ale mașinii și partea de multimedia. Audi susține că șoferul va putea modifica până la 400 de parametri prin intermediul acestui sistem.

Anul trecut Auto Bild a realizat un test comparativ între Audi A6, BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E. Iată concluziile.

Adaugă un comentariu