Conceptul Audi Q4 e-tron va debuta la Salonul Auto de la Geneva

Conceptul Audi Q4 e-tron se pregătește de debut. Chiar dacă oficialii companiei au făcut publice doar câteva schițe, acestea sunt suficiente pentru a ne putea face o impresie privind viitorul modelelor 100% electrice de la Audi.

Autoturismul este bazat pe platforma MEB a grupului Volkswagen, iar versiunea de serie ar putea fi prezentată la sfârșitul anului 2020. Viitorul SUV electric din gama Audi preia anumite elemente de design de la conceptul e-tron GT, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles.

Chiar dacă aceasta este versiunea 100% a lui Q4, ne așteptăm ca versiunea cu propulsie convențională să aibă un aspect similar. Producția modelului standard va fi asigurată de uzina Audi din Győr, Ungaria.

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

La interior, conceptul SUV-Coupé-ului se inspiră clar din liniile lui e-tron GT. Planșa de bord, desenată în schiță, este orientată către șofer, ceea ce înseamnă că acest model va pune accent și pe plăcerea condusului, nu numai pe tehnologii revoluționare și design.

La fel ca în cazul lui e-tron GT Concept, ne așteptăm ca interiorul lui Q4 e-tron să nu dispună de tapițerie din piele. Cel mai probabil, nemții vor alege materiale sustenabile, pentru a se mula pe dorințele clienților autoturismelor electrice.

Strategia nemților de la Audi este de a lansa 12 noi modele electrice până în 2025. Zvonurile spun că Audi Q4 e-tron ar putea fi concurentul direct al viitorului Tesla Model Y.

Conceptul Q4 e-tron va fi prezentat la standul Audi din cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Adaugă un comentariu