Autostrada Braşov – Bacău: studiul de fezabilitate ar putea fi scos la licitaţie în mai

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea scoate la licitaţie până la finele lunii următoare studiul de fezabilitate pentru realizarea autostrăzii ce va lega Ardealul de Moldova, de la Braşov la Bacău, potrivit unui răspuns al Ministerului Transporturilor la întrebarea unui parlamentar.

CÂT COSTĂ BICICLETA PREȘEDINTELUI IOHANNIS! Nu te așteptai să acest preț!

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

Autostrada Braşov – Bacău este inclusă în Master Planul General de Transport cu perioada de implementare 2020 – 2030.

TUPEU FĂRĂ LIMITE! A parca așa, apoi a plecat liniștită, dar NU SE AȘTEPTA LA CE A URMAT!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început să pregătească documentaţia pentru lansarea la licitaţie a studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv, se arată într-un răspuns al secretarului de stat în Transporturi Maria Magdalena Grigore, la interpelerea deputatului PSD de Botoşani Costel Lupaşcu.

Noua şosea de mare viteză este încadrată atât în Autostrada Sibiu – Braşov – Bacău, denumită iniţial A13, dar şi în noua autostrada Braşov – Bacău – Iaşi.

Sursa: economica.net

La 159 de ani de la Mica Unire, Moldova şi Ţara Românească nu sunt legate şi printr-o autostradă. Dacă planurile iniţiale includeau posibilitatea unei autostrăzi între Focşani şi Buzău, cele anunţate pe finalul mandatului lui Tudose vizează doar un drum expres, şi acela via Brăila.

Şi istoria autostrăzii Iași – Târgu Mureș este una destul de simplă: zece ani de studii și zeci de milioane de euro cheltuiți pe studii de fezabilitate.

Adaugă un comentariu