Bentley Ultratank, cel mai elegant tanc din toate timpurile

A apărut o nouă opțiune pentru pasionații auto care vor să străbată orice teren, oricât de accidentat, dar în același timp să se deplaseze într-un vehicul luxos. O echipă de mecanici ruși a adăugat șenile unui Bentley Continental GT, transformându-l în cel mai elegant tanc din toate timpurile: Bentley Ultratank.

Hibridul neobișnuit a fost dezvăluit într-o filmare a canalului de YouTube AcademeG, publicată la sfârșitul săptămânii trecute. Acest tanc Bentley Continental GT, pe care mecanicii l-au poreclit Ultratank, nu a fost construit doar cu scopul de a fi fotografiat la expoziții, ci chiar funcționează.

Monstrul pe șenile poate atinge o viteză maximă de 50 km/h în momentul de față, dar echipa oferă asigurări că îl va modifica astfel încât să ajungă până la 100 km/h.

În afară de această îmbunătățire, mecanicii vor fi nevoiți să remedieze unele probleme majore. Spre exemplu, la viraje foarte strânse, șenilele alunecă de pe roți, iar vehiculul trebuie oprit pentru a le repoziționa – o muncă deloc simplă.

De asemenea, Bentley Ultratank încă nu are portiere, iar pedala de frână nu funcționează. Toate aceste „detalii’ vor fi puse la punct cât de curând, iar în următorul video al celor de la AcademeG sperăm să vedem hibridul finalizat.

Cu toate că filmul este în limba rusă, utilizatorii YouTube au posibilitatea de a activa subtitrări în engleză, pentru a înțelege toate comentariile prezentatorului.

Bentley Ultratank vs. Dacia cu șenile

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

În ciuda minusurilor semnalate mai sus, trebuie să recunoaștem că Bentley Ultratank arată impresionant. Dar oare cum s-ar prezenta o mașină românească cu șenile? Nu este nevoie să apelăm la imaginație, deoarece un bărbat din Turcia chiar a convertit un Renault 12 Break într-un tanc. Având în vedere că Renault 12 este părintele modelului Dacia 1300, cu un exterior aproape identic, putem spune că un tanc marca Dacia ar arăta exact precum cel din acest videoclip.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/AcademeG

Adaugă un comentariu