BMW susține că produce cele mai bune motoare diesel de pe piață

Motoarele diesel au avut parte de multă atenție negativă imediat după scandalul Dieselgate iscat de Grupul Volkswagen în urmă cu cu câțiva ani. Tot mai mulți producători aleg să nu mai investească în dezvoltarea acestora sau chiar să înceteze complet producția acestora. Nu este și cazul motoarelor diesel produse de BMW.

Citește și:

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

La revedere, BMW Seria 3 Gran Turismo!

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

România va avea separatoare de sens cu role

Un SUV Bugatti – o posibilitate reală

Cum verifici valabilitatea rovinietei simplu și rapid?

Samsarii câștigă 45 de milioane de euro pe an din măsluirea kilometrajului

 

Oficialii mărcii bavareze sunt de părere că motoarele diesel pot exista în continuare alături de cele pe benzină și de mașinile electrice.

În timpul conferinței de presă de la Salonul Auto de la Paris, directorul de producție BMW Klaus Froehlich a anunțat că BMW investește în continuare în dezvoltarea propulsoarelor alimentate cu motorină. Acesta a mai menționat că 'BMW are în portofoliu unele dintre cele mai bune motoare diesel disponibile în acest moment' și că 'au cele mai mici emisii din industrie'.

Froehlich a mai declarat că 'în următorii ani, motoarele diesel din ofertă vor oferi mai puține variante de putere' făcând referire la propulsorul de 3.0 litri care este în acest moment disponibil în configurații cu una, două sau patru turbine.

Motorul de 3.0 litri turbo diesel cu patru turbine întâlnit pe modele precum M550d xDrive va avea un viitor nesigur, 'deoarece va fi dificil de modificat pentru a respecta normele tot mai drastice care vor fi impuse' completează oficialul BMW.

Dar fiți fără grijă, restul motoarelor diesel din gamă, fie cu patru sau cu șase cilindri sunt în siguranță pentru moment.

În altă ordine de idei, BMW nu a decis încă dacă în Statele Unite va face disponibilă varianta diesel a noului BMW X5. Pentru moment, noul model poate fi comandat de către americani în variantele xDrive 40i și xDrive 50i echipate cu motoare pe benzină. O variantă cu sistem de propulsie hibrid va fi disponibilă începând cu 2021.

Adaugă un comentariu