BMW renunță la 50% dintre motorizări începând din 2021

BMW renunță la 50% dintre motorizările din gama actuală până în 2021. Decizia a fost motivată de necesitatea de a respecta obiectivul european de reducere a emisiilor de CO2 la nivel de flotă.

Compania din Munchen a deeclarat că două treimi din obiectiv pot fi realizate prin creșterea de vehicule electrificate în ofertă. Această categorie este reprezentată de vehicule 100% electrice și de hibride. Completarea obiectivului de reducere a emisiilor de CO2 la nivel de concern va fi realizată prin efectuarea de îmbunătățiri suplimentare în rândul motorizărilor convenționale.

Cum reacționează uzinele Dacia și Ford la epidemia de Coronavirus?

Practic, BMW va face motoare din ce în ce mai eficiente și își va îmbogăți portofoliul de vehicule hibride și hibride plug-in. Nu vor lipsi nici sistemele mild-hybrid, deoarece fiecare dintre acestea poate să aducă o reducere subtilă a emisiilor de CO2 la nivel de gamă, iar compania germană trebuie să își atingă obiectivul de reducere a noxelor medii cât mai rapid posibil.

Cei mai renumiți tuneri de motoare diesel au primit o amendă colosală

BMW plănuiește să aibă pe șosele peste un milion de mașini electrice, iar hibridele plug-in sunt și ele incluse în acest calcul. La momentul anunțării acestei decizii, Grupul BMW are cinci mașini electrice în producția de serie. Cel mai longeviv dintre acestea este i3, un model pe care l-am testat în repetate rânduri la Auto Bild și îl puteți vedea relativ des pe străzile din București și nu numai.

BMW i8 iese din producție, dar nu înainte de a stabili un record

Cererea pentru BMW i3 este în creștere pentru al șaselea an consecutiv. Anul 2021 va aduce o cerere dublă pentru automobile electrificate în raport cu rezultatele din anul 2019. Previziunile BMW anunțate public estimează o creștere semnificativă a cererii pentru această categorie de vehicule, iar automobilele electrificate ar urma să crească cu 30% pe an, în medie, până în 2025.

Fă-ți selfie cu noul BMW Seria 1 în orașul tău și câștigă un city break! Iată regulile

Anul 2021 va aduce pe piața modelul BMW iX3, o variantă electrică a SUV-ului X3. Modelul MINI SE, adică varianta electrică a hatchback-ului MINI, este deja disponibil inclusiv în România. Urmează introducerea a două noi modele electrice BMW în fabricile din Germania în 2021, aceste două modele urmând a fi produse în Munchen și în Dingolfing.

Acum e momentul să faci plinul! Preţul benzinei din România a coborât sub media europeană

Adaugă un comentariu