BMW pregătește un rival pentru Lamborghini, în forma celui mai mare și mai puternic SUV

BMW lucrează la dezvoltarea unui SUV coupe bazat pe X7, care se va numi X8. Acesta va avea și o versiune de performanță care va rivaliza cu Urus.

Citește și:

Glume de covid: ce „scuză’ a avut un șofer de BMW prins încălcând carantina

BMW Seria 4: cum va arăta viitoare generație (cel mai probabil)

Un cadou… original: un bărbat i-a cumpărat soției această epavă de BMW X6 M

„Rinichii’ BMW rămân alături de modelele brandului și în era EV

BMW România extinde durata garanțiilor mașinilor sale pe fondul COVID-19

Acum, că ne-am obișnuit cu dimensiunile și opulența lui X7 — cel mai mare și mai bine dotat model din gama bavarezilor — e timpul să privim către viitor la o versiune coupe bazată pe acesta.

Conform Automotive News (via Automarket), BMW lucrează la X8, care promite tot ce are de oferit X7, doar că pachetul este oferit sub forma unui SUV coupe — abordare similară cu cazul X5/X6. Sursele spun că brandul bavarez a rezervat recent și denumirea X8 M, ceea ce înseamnă că în gama de oferte va exista și o versiune high-performance a lui X8, care se va bucura de tratamentul oferit de departamentul M Performance.

Este încă devreme pentru cifre concrete, însă este de așteptat ca X8 M să devină o alternativă viabilă pentru Porsche Cayenne Coupe, Aston Martin Lagonda sau chiar Lamborghini Urus.

Pentru că proiectul încă nu a fost anunțat oficial de către producător, nu există nicio sugestie privind data de lansare, însă analiștii auto preconizează că viitorul SUV de la BMW o să intre în producție în 2022. Ceea ce înseamnă că anul viitor îl vom vedea în toată splendoarea sa.

Adaugă un comentariu