BMW Z4 are o nouă generație – imagini și informații oficiale

BMW Z4 are o nouă generație și aceasta este primul produs auto al colaborării dintre marca bavareză și Toyota.

În cadrul unui eveniment exclusivist de la Pebble Beach, BMW a expus noul Z4 în varianta First Edition, la aproape doi ani de la ieșirea din producție a celei de-a doua generații Z4. Noul roadster de la BMW a debutat cu motorizarea numită M40i, care are o cilindreee de trei litri și anunță 340 CP. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde și are un consum mixt situat între 7.1 și 7.4 litri la sută, în funcție de anvelopele, jantele și opțiunile alese.

Exemplarul expus la Pebble Beach este vopsit în nuanța Frozen Orange Metallic, o nouă culoare această serie specială gândită de BMW. Nuanțele 'înghețate' de la BMW au nevoie de o atenție specială atunci când sunt spălate și oferă un aspect ieșit din comun.

Revenind la noul Z4, aceasta are o distribuție a maselor între punți de 50:50 și promite o agilitate ieșită din comun prin noul său ampatament compact, un centru de greutate amplasat cât se poate de aproape de sol și un ecartament generos. Suspensia sport din dotarea lui Z4 First Edition are amortizoare cu asistență electronică, un diferențial controlat electronic de la M Sport și un sistem de frânare M Sport.

Z4 are un plafon decapotabil din material textil, iar varianta First Edition are o nuanță de antracit cu un finisaj deosebit, numit silver effect. Interiorul acestei versiuni este îmbrăcat în piele Vernasca de culoare neagră și are cusături decorative speciale. Scaunele sunt reglabile electric și au funcție de memorie. Opțional, clienții vor putea comanda un sistem audio surround sound de la Harman Kardon.

Sistemul de iluminare integrează faruri cu LED adaptive și cu funcție de matrice de LED-uri pentru faza de drum. Pentru prima dată într-un roadster, BMW Z4 are head-up display, dar și sistemul Live Cockpit Professional, un sistem de asistent virtual dezvoltat de marca bavareză.

În materie de design, noul Z4 are linii neașteptate pentru BMW și surprinde prin consolele scurte. Unii ar spune că de vină este platforma comună cu noua generație a lui Toyota Supra,așteptată să debuteze în 2019. În orice caz, design-ul noului Z4 are potențialul să fie polarizant între fanii înfocați ai mărcii BMW.

Debutul public al noului BMW Z4 va avea loc la Salonul Auto de la Paris, organizat între 4 și 14 Octombrie 2018. Lansarea pe piață a noului Z4 are loc în primăvara lui 2019. În aceeași perioadă vă puteți aștepta să citiți testul Auto Bild cu noul roadster de la BMW.

Citește și:

Best Driver 2018: Auto Bild și Hyundai caută cel mai bun pilot

Aproape toate bancurile cu Chuck Norris într-o singură reclamă

Programul Rabla Plus 2019: Tot ce trebuie să știi

VIDEO: Cel mai rapid Volkswagen Golf din lume

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

Prieten al familiei Schumacher: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael

Stresat la volan? Iată care sunt semnele și cum te calmezi cel mai rapid

Adaugă un comentariu