Camerele fixe care te controlează pentru rovinietă îți vor verifica și asigurarea RCA

Șoferii care nu au asigurare RCA valabilă ar putea fi prinși de aceleași camere fixe care îi controlează momentan pentru plata rovinietei. Ideea a fost înaintată astăzi (5 februarie) la o conferință pe tema pieței de asigurări, de către vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roșu.

Este o idee pe care am preluat-o, nu îmi aparţine, nu am drepturi de autor’, explică Cristian Roșu. „Am preluat-o şi este o idee interesantă pe care ar trebui să o discutăm cu CNAIR (n.r. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), pentru a încerca să vedem în ce măsură există posibilitatea şi tehnică, şi de realizat tehnic, astfel încât, odată cu citirea numerelor maşinilor şi identificarea lipsei rovinietei, să se facă o match-uire cu bazele de date, astfel încât să se identifice şi maşinile neasigurate prin asigurarea obligatorie RCA‘.

 

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Copacii căzuți peste mașini: când și cum pot cere despăgubiri șoferii

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

Autostrada de Centură prinde contur

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

 

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a recunoscut că inițiativa este posibilă din punct de vedere tehnic, adăugând că ar presupune colaborarea a trei instituții: CNAIR, Poliția Română și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Acesta a explicat cu ce anume ar contribui fiecare entitate: „În jurul camerei există trei actori importanţi. Este CNAIR-ul, care urmăreşte dacă s-a plătit sau nu s-a plătit tariful de rovinietă sau peajul la Feteşti; există Poliţia, care are baza de date, şi există conexiunea realizată prin STS‘.

Discuția a avut loc în cadrul conferinței „Quo Vadis – piața de asigurări în 2019‘, organizată de Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group. Rămâne de văzut dacă ideea se va concretiza.

De asemenea, șoferii cărora urmează să le expire asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) trebuie să știe că ASF a anunțat valoarea maximă a reducerii pe 2019 în cadrul sistemului bonus-malus. Mai multe informații pe acest subiect puteți citi aici.

Sursa foto: maxpixel.net

Adaugă un comentariu