Care sunt amenzile pe care le poți plăti la jumătate în 15 zile?

Odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Ordonanța privind regimul contravențiilor, este util să știi care sunt amenzile pe care le poți plăti la jumătate în 15 zile. Măsura va oferi contravenienților mai mult timp la dispoziție pentru a plăti jumătate din limita minimă a amenzii.

Cum în trafic se aplică cele mai multe amenzi contravenționale, trebuie să știi că toate amenzile rutiere, inclusiv cele aplicate pietonilor și bicicliștilor, intră sub incidența modificărilor recente. Astfel, pentru o amendă aflată în clasa a II-a de sancțiuni, unde amenda se încadrează între 580 de lei și 725 de lei, vom putea plăti în 15 zile numai 290 de lei, adică jumătate din limita minimă. Și asta chiar dacă polițistul a aplicat amenda maximă!

Alte contravenții vizate de prelungirea termenului de achitare la jumătate sunt cele rezultate din reglementarea asociațiilor de locatari, precum și contravențiile fiscale. Spre exemplu, depășirea termenului pentru depunerea declarației unice se sancționează cu amendă între 50 și 500 de lei, dar contravenienții pot plăti în 15 zile doar 25 de lei.

Citește și:

Cât va costa să afli de la RAR istoricul masinii?

Renault Arkana, primul SUV-coupé al francezilor, a fost prezentat la Moscova

Rovinieta 2018: Cine sunt cei care nu trebuie să o plătească?

Video: Un şofer merge pe contrasens pe noua autostradă Aiud-Turda

Costă 5 milioane de euro și toate unitățile sunt vândute

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

 

Alte amenzi care pot fi plătite la jumătate în 15 zile sunt cele pentru fapte de hărțuire sau discriminare. Trebuie precizat că și termenul de contestare a procesului verbal de contravenție este tot de 15 zile.

Adaugă un comentariu