Mulțumită acestei căști handsfree, nu vei adormi niciodată la volan

Ațipirea la volan e una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Așa-numitul „microsomn', adică 5-10 secunde de moțăit, este responsabil pentru 71.000 de răniți și 1.500 de morți anual. O cască Bluetooth handsfree numită Vigo și-a propus să reducă numărul victimelor printr-o serie de metode ingenioase care mențin șoferii în stare de alertă.

Citește și…

Numărul mașinilor furate a crescut cu 70% în 2018, față de 2017

Sistemul de semaforizare din Capitală, accesat ilegal!

Noi defecţiuni la autobuzele Otokar, cumpărate de Gabriela Firea

Prins de radar cu 174 de km/oră în Galați

Tesla vine în România, în 2019. Unde se instalează superîncărcătoarele?

Gymkhana 10, cel mai tare video cu mașini al anului

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

 

De fapt, Vigo e mai mult decât o cască handsfree. Pe lângă funcția de apel telefonic, gadgetul e dotat cu un senzor care-ți monitorizează permanent mișcările ochilor și ale capului. Când pleoapele îți devin grele și capul ți se apleacă leneș, Vigo te stimulează cu vibrații, alerte sonore și semnale luminoase via LED. Face orice, numai să nu adormi.

Senzorul e atent la peste 20 de parametri care țin de mișcarea ochilor, printre care frecvența clipitului și durata lui. Mișcările capului sunt monitorizate cu ajutorul accelerometrului și giroscopului încorporate, deci n-ai cum să-l păcălești. Își dă seama imediat cât de obosit ești, chiar dacă nu conștientizezi asta.

Compatibil cu sistemele Android și iOS, dispozitivul se conectează prin Bluetooth la smartphone, iar asocierea aceasta îți permite să înregistrezi pe termen lung toate statisticile relevante cu privire la nivelul tău de energie. Așa poți observa anumite tipar e, ca să faci eventual anumite schimbări în programul tău zilnic. Spre exemplu, poate descoperi că ești cel mai obosit după-amiaza și cel mai activ seara.

Creată de cercetători ai Universității din Pennsylvania (SUA), casca Vigo costă în jur de 100$ (aprox. 400 RON). Din păcate, în acest moment nu mai este disponibilă pe Amazon, dar merită să verifici disponibilitatea de-acum încolo.

Sursa foto: Youtube.com/Inside Science

Adaugă un comentariu