Cât durează până îți vine acasă un Ferrari?

Ferrari este una dintre cele mai fascinante firme producătoare de mașini din lume. Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre companie, mașini și fondator:

1. Enzo Ferrari era foarte atașat de orașul său, Modena. Tocmai de aceea, compania a fost fondată în Modena, acolo unde se află și astăzi.

2. Enzo Ferrari a avut un fiu, Alfredino (Dino) care a murit la vârsta de 24 de ani. Aproape zilnic, fondatorul Ferrari mergea la mormântul fiului său.

Un șofer din Suceava a primit 15 amenzi în câteva minute

3. Al Doilea Război Mondial a amânat lansarea primului model Ferrari produs în 1940. E drept, la vremea respectivă, acesta nu se numea Ferrari. Prima mașină, V12 125 S, a ieșit pe piață în 1947, la doi ani după terminarea conflictului mondial.

Te-ai urcat băut la volan? Poți să te alegi cu dosar penal

4. Fiecare element de pe o mașină Ferrari poate fi personificat de către cumpărător. E drept, timpul de așteptare poate ajunge și la doi ani.

De ce e mai bine să faci plinul, decât să alimentezi de 4-5 ori?

5. Boșii de la Ferrari au decis în 2013 că produc prea multe automobile anual, aproximativ 7.000. Astfel, numărul acestora a fost limitat la 7000. În 2014, interdicția a fost ridicată și acum se produc peste 10.000 de unități la fiecare 365 de zile.

 

Adaugă un comentariu