Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid Concept: aproape gata de producție

Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid Concept va fi cel mai avansat model din standul mărcii franceze în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Modelul este pe cale să devină primul hibrid plug-in de la Citroen și va împărți spațiul expozițional cu o serie limitată a lui C3. Până la aceasta, să ne concentrăm pe primul PHEV Citroen. El va debuta în 2019, când se aniversează centenarul Citroen, iar asta înseamnă și o expoziție specială în acest an la standul de la Paris.

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Mercedes-Benz GLE: Schimbare de look pentru noua generație!

 

Expus sub titulatura de concept, vorbim despre un model care pare să fie un prototip apropiat de producție. Citroen estimează o autonomie de 50 de kilometri în modul 100% electric, în timp ce acest mod de rulare va putea permite o viteză maximă de 133 km/h. Emisiile de CO2 ar trebui să fie de sub 49 de grame pe kilometru, estimează producătorul francez.

Acumulatorii sistemului hibrid sunt montați sub compartimentul pasagerilor și pot fi încărcați în doar două ore de la o priză de curent alternativ cu 32 amperi. Adică una mai puternică decât cele găsite în mod normal în clădirile de la noi, dar nu deosebit de puternică în raport cu ceea ce poate fi montat într-o casă.

În total, cele două motoare ale sistemului hibrid oferă 225 CP, iar resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu opt trepte. Odat urcat la bord, vei remarca un habitaclu familiar dacă ai mai urcat până acum într-un c5 Aircross. Doar ceasurile de bord specifice modelelor hibride îi trădează sistemul de propulsie.

Citroen își dorește să ofere o variantă electrificată pentru 80 la sută din modelele din gama sa până în 2023. Anul 2025 ar trebui să fie încheiat cu câte o variantă electrificată a fiecărui model Citroen oferit la vânzare atunci.

Adaugă un comentariu