Dacia, tot mai populară în Europa: câte mașini românești au fost înmatriculate

Ianuarie 2019 a fost o lună excelentă pentru Dacia. Constructorul român a înregistrat o creștere impresionantă a numărului de înmatriculări la nivel european, demonstrând că este în continuare o marcă îndrăgită.

Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA) raportează că aproximativ 1,2 milioane de mașini noi au fost înmatriculate în ianuarie 2019 pe „bătrânul continent’, în scădere cu 4,6% față de cifrele din ianuarie 2018. În timp ce majoritatea țărilor occidentale au înregistrat un declin la acest capitol, în România se constată o surprinzătoare creștere de 18,8% față de aceeași lună a anului trecut. 13.952 autoturisme noi au fost înscrise în circulație la noi în țară. Acesta este al doilea cel mai mare „boom’ din Europa, campioană fiind Lituania (+49%).

Situația este similară în ceea ce privește topul constructorilor. Cele mai multe mașini înmatriculate în ianuarie 2019 au fost marca Volkswagen (141.503 unități), Peugeot (81.739 exemplare) și Ford (78.485 autoturisme). Chiar și așa, toți acești producători au înregistrat un declin față de prima lună a anului trecut: -3,5%, -2,3%, respectiv -6,6%.

În schimb, mașinile Dacia sunt din ce în ce mai populare printre europeni. Constructorul român a avut parte de o creștere de 12,5% în ceea ce privește înmatriculările la nivel continental. Concret, 44.538 unități Dacia au fost înscrise în circulație luna trecută în Europa.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Dintre acestea, 5.267 de Dacii și-au făcut loc pe piața din România. Brandul domină clasamentul autohton, unde ocupă întreg podiumul. Cel mai popular model rămâne Logan: 3.104 astfel de mașini au fost înmatriculate în ianuarie 2019, la noi în țară. Pe locul doi se clasează Dacia Duster, cu 1.012 înmatriculări, iar poziția a III-a îi revine lui Sandero (810 înmatriculări).

Înmatriculările mașinilor Dacia în Europa ar putea crește și mai mult în a doua parte a anului, grație unui plan înaintat de premierul ungur Viktor Orban. Acesta își dorește creșterea ratei natalității în Ungaria, iar Dacia Lodgy s-ar putea dovedi esențială în planul său.

Adaugă un comentariu