Dacia nu va face un SUV mai mare decât Duster, afirmă un oficial

Dacia nu va face un SUV mai mare decât Duster, afirmă un oficial al mărcii din Mioveni.

Record de vânzări pentru Dacia, în primul semestru

Dacia Sandero 2019: primele imagini ale noii generații

Dacia suspendă temporar producția versiunilor Duster cu transmisie automată

De data aceasta, vestea vine de la Louise OSullivan, șefa diviziei Dacia din Regatul Unit. Oficialul Dacia le-a explicat englezilor de la Autocar că un SUV mai mare decât Duster nu s-ar potrivi în prețul țintit de producătorul axat pe vehicule accesibile.

Zvonurile despre un SUV mai mare decât Duster nu sunt noi, mai multe publicații relatând vești despre acest subiect de mai bine de un an. Practic, încă de la debutul noului Duster avem informații contradictorii despre un SUV mai mare decât Duster.

Diverși oficiali ai mărcii Dacia au infirmat zvonurile în trecut, dar aceste comunicate au fost adesea contrazise de declarații ai altor oficiali Renault, făcute cu alte ocazii. Practic, informația privind un SUV mai mare decât Duster a tot circulat în spațiul public de mai bine de un an, în timp ce responsabilii de marca argeșeană au declarat că nu se va întâmpla acest lucru sau au refuzat să comenteze zvonurile.

Un SUV mai mare decât Duster ar însemna un preț de pornire de peste 20.000 de euro, au estimat mai mulți specialiști în industria auto. Acest prag ar fi prea ridicat pentru publicul țintă al mărcii din Mioveni, de unde și probabilitatea redusă a realizării unui asemenea proiect.

La fel ca alți producători, Dacia face studii de piață pentru a descoperi ce doresc potențialii clienți să cumpere și cum pot să crească vânzările. Un model mai mare și mai scump ar putea să nu aducă aportul dorit de cei de la Dacia în materie de vânzări, în timp ce investiția într-un asemenea produs ar putea să nu fie rentabilă pentru marca accesibilă a Alianței Renault-Nissan.

Așadar, cei care își doreau un SUV mai mare decât Duster nu vor avea o alternativă în gama Dacia. Cel puțin, nu în momentul de față, dar este puțin probabil ca acest model să debuteze în Europa în anii următori.

Marca Dacia sărbătorește 50 de ani de existență. Cum a început povestea Dacia?

În primele cinci luni din 2018 la uzina Dacia din Mioveni au fost produse 145.215 vehicule

Daniel Filip este noul director de marketing al mărcilor Dacia şi Renault în România

Succesul noului Duster a majorat vânzările Dacia cu 13,8% în primul trimestru

  corny says:

  Buna,
  Nu se face, pentrua nu fie concurenta prea mare cu celelalte modele de clasa de la Renault.
  Oricum ceea ce avem este bunicel, ma asteptam la plasticuri cu ceva mai moale material pe ele la interior, si un plus de Nm pentru motor, iar rapoartele de viteza, ceva mai mari.
  Fata de primul model este un plus, dar mai este mult de lucru in special pe dedesupt unde dupa 4 ani se prinde rugina. (am tot ce a aparut de la duster)
  Pe ansamblu cred ca pretul corect pentru acest miniSUV ar fi max 16 mii euro var. de top.

Adaugă un comentariu