DS3 Crossback: noul SUV de clasă mică al francezilor

DS3 Crossback este noul membru al gamei DS și este cel de-al doilea SUV din acest portofoliu.

Vorbim despre un model de segment B construit pe platforma CMP a concernului PSA Peugeot Citroen. Aceasta din urmă este o platformă tehnică modulară care este pretabilă mai multor tipuri de caroserii și dimensiuni de vehicule. DS3 Crossback va fi oferit și într-o variantă 100% electrică, iar aceasta utilizează platforma e-CMP.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

DS3 Crossback are o lungime de 4.11 metri, o lățime de 1.79 metri și o înălțime de 1.53 metri. Ampatamentul său este de 2.55 metri, iar aceste valori sunt valabile și pentru viitoarea versiune electrică. În primă fază, modelul DS3 Crossback va debuta pe piață în versiunile echipate cu un motor cu ardere internă.

Interiorul lui DS3 Crossback are un aspect futurist și este dominat de un ecran multimedia cu diagonala de 10.3 inch. Scaunele din față au funcție de masaj, pe lângă reglajul electric și sistemul de încălzire cu mai multe trepte. În ceea ce privește bagajele, portbagajul oferă un volum de încărcare de 350 de litri.

Ceasurile de bord au și ele un afișaj digital, iar deasupra acestuai se află un head-up display. La fel ca la multe alte modele din acest segment care asigură o asemenea funcție, respectivul afișaj folosește un ecran din sticlă pentru a-i furniza șoferului informații relevante pentru condus.

Motorizările cu ardere internă oferă între 100 și 155 CP. Gama de motorizări alimentate cu benzină este formată din unități PureTech de 1.2 litri cu trei cilindri în linite, pe când diesel-urile sunt BlueHDI-uri de 1.5 litri. Există versiuni cu tracțiune integrală în gama DS3 Crossback, iar transmisia standard este o manuală cu șase trepte. Între timp, unele variante sunt disponibile și în compania unei automate cu opt trepte.

Anul 2019 va aduce debutul comercial al lui DS3 Crossback, iar a doua parte a acelui an va marca lansarea variantei electrice. Aceasta din urmă este denumită DS3 Crossback E-Tense și are un motor de 136 CP care asigură un cuplu maxim de 260 Nm și are un acumulator de numai 50 kWh. Autonomia maximă a respectivului model este estimată la 300 de kilometri conform ciclului WLTP.

Adaugă un comentariu