Rezultate noi de la EuroNCAP: Trei stele de siguranță pentru Suzuki Jimny

EuroNCAP a publicat un nou set de rezultate ale testelor sale de siguranță. Pentru Suzuki Jimny, sesiunea a adus doar trei stele de siguranță.

Celelalte trei modele testate de EuroNCAP în această sesiune sunt Audi A6, Ford Tourneo Connect și Volkswagen Touareg. Noile Audi A6 și Volkswagen Touareg au obținut fiecare cinci stele de siguranță, în timp ce Ford Tourneo Connect a obținut patru stele de siguranță.

Citește și:

VIDEO: Ce a pățit un șofer care a intrat cu mașina pe șina de tramvai

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Amenda pentru lipsa rovinietei: O nouă schimbare în legislație

Noi modificări aduse Codului Rutier

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Două modele Duster au fost furate de la fabrică

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

După cum notează reprezentanții EuroNCAP, A6 și Touareg au punctat bine inclusiv pentru noile teste de detecție a cicliștilor, una dintre probele introduse pentru evaluarea mai profundă a sistemelor de frânare autonomă de urgență.

Între timp, modelul Ford Tourneo Connect a reușit să obțină un punctaj de patru stele de siguranță conform criteriilor din 2018, mai stricte decât cele aplicabile în 2013, când a fost testată varianta anterioară a acestui model.

Pentru Suzuki Jimny, punctajul final a fost tras în jos de sistemele de asistență a șoferului. Mai precis, sistemul de frânare autonomă în caz de impact frontal iminent nu are funcție de detecție a bicicliștilor, iar Jimny nu are capotă activă. Aceasta din urmă ar putea să crească nivelul de siguranță pentru pietoni, bicicliști sau motocicliști în cazul unui impact frontal.

Protecția ocupanților adulți a fost notată cu 73% pentru Suzuki Jimny, iar ocupanții copii au o protecție de 84%. Nivelul echipamentelor de asistență activă a șoferului a primit doar 50% din punctele disponibile.

În cazul lui Ford Tourneo Connect, protecția ocupanților adulți a fost notată cu 92%, iar protecția copiiilor a fost notată cu 79%. Nivelul echipamentelor de siguranță a fost de 75% din punctajul disponibil.

Audi A6 a primit 93% pentru protecția adulților, 85% la protecția copiiilor și 76% la capitolul Safety Assist. Volkswagen Touareg are 89% din punctele disponibile petnru protecția adulților, 86% pentru protecția copiiilor și 81% pentru Safety Assist.

Spre deosebire de alte sesiuni de testare organizate de EuroNCAP după schimbarea regulilor, aceasta nu a inclus și testarea cu echipament de siguranță suplimentar pentru niciunul dintre cele patru modele implicate. Acestea din urmă nu aveau în ofertă sisteme suplimentare care ar fi putut să schimbe punctajul total.

Adaugă un comentariu