Vibrant Volunteer Week – Cum au sprijinit voluntarii Ford Craiova dezvoltarea orașului

Săptămâna trecută, în perioada 20-24 mai, zeci de voluntari ai fabricii Ford Craiova s-au implicat în proiecte comunitare pentru dezvoltarea orașului. Cu această ocazie, Spitalului Județean de Urgență Craiova și două dintre grădinițele municipiului au trecut printr-o serie de schimbări pozitive.

În perioada 20-24 mai, inițiativa „Vibrant Volunteer Week’ a mobilizat voluntari de la fabricile Ford din toată lumea în sensul dezvoltării comunităților locale. Organizat anual în Europa începând din 2017, acest program face parte din portofoliul Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a constructorului auto american.

Cum au sprijinit voluntarii Ford Craiova dezvoltarea orașului

În Craiova, voluntarii s-au implicat în două proiecte comunitare. Primul dintre acestea a presupus toaletarea zonei adiacente heliportului Spitalului Județean de Urgență Craiova. Din cauza semnalizării necorespunzătoare, heliportul nu a putut fi utilizat până acum decât în timpul zilei. ONG-ul Rotary Craiova Probitas, finanțat de Ford Fund, și-a propus să schimbe situația în bine.

După toaletarea Punctului de Operare Aeromedicală SMURD, voluntarii urmează să îl semnalizeze adecvat. Se estimează că de pe urma acestei îmbunătățiri vor profita lunar circa 120 de pacienți aflați în stare critică.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

În cadrul celui de-al doilea proiect comunitar, voluntarii Ford Craiova au amenajat spațiile verzi a două grădinițe din oraș: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 „Îngerașii’ și Grădinița Nr. 33 Făcăi.

Coordonată de Fundația Gazeta de Sud și finanțată de Ford Fund, acțiunea a restaurat spațiile de recreere ale celor două unități de învățământ, care nu se prezentau într-o stare ideală.

Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a constructorului auto, derulează în fiecare an peste 1.700 de proiecte comunitare pe întregul glob.

Adaugă un comentariu