Ford Edge ST în varianta “action camera”

Ovalul Albastru a dezvăluit varianta lui Ford Edge ST concepută pentru a putea filma scene de acțiune. Din păcate, Edge ST nu este disponibil în Europa.

Citește și:

Cum se fură o Tesla Model S

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Iată noul Duster Pick-up!

Noul BMW X5 are deja 100 de comenzi în România

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

Simulatorul auto folosit de Michael Schumacher este de vânzare

 

Mașina este creația companiei Pursuit System, specializată pe modificatul autoturismelor pentru a le putea permite să fie montat un echipament avansat de filmare. Firma respectivă are o experiență variată în acest domeniu și a colaborat direct cu Ford la acest proiect. În flota acestora mai pot fi întâlnite diverse alte mașini special modificate, cum ar fi BMW X5 M, Porsche Cayenne Turbo sau Mercedes-Benz ML63 AMG.

În varianta de fabrică, Ford Edge ST are un motor V6 de 2.7 litri care produce o putere de 340 CP și are un cuplu de 520 Nm. Accelerația de la 0-100 se desfășoară în aproximativ 6 secunde, iar viteza maximă este de 210 km/h.

Pentru a putea face față echipamentului de filmare, care cântărește peste 500 de kilograme, Edge ST a primit mai multe modificări. În primul rând, puterea motorului de 2.7 litri a fost crescută, a fost adăugată suspensie pneumatică pe fiecare roată, autoturismul a primit un roll cage, iar interiorul a renunțat la scaune și la câteva ornamente.

Exteriorul mașinii este acoperit de un colant negru mat pentru a nu se reflecta în celelalte mașini filmate.

Specialiștii de la Ford ne spun că aceste filmări se desfășoară de multe ori chiar și la viteze mai mari de 160 km/h. Camera video situată pe giroscop este radiocomandată și brațul macaralei se poate extinde mult în afara drumului.

Compania Pursuit System are de gând să utilizeze noul Ford Edge ST pentru a filma o serie de filme de acțiune și reclame dinamice.

Adaugă un comentariu