În cazul în care așteptați următorul Ford Focus RS, avem vești proaste pentru voi

Din momentul aparițiilor primelor zvonuri acum o săptămână, un nor de indecizie a plutit deasupra viitoarei generații Focus RS. Acum s-a luat o decizie.

Citește și:

Ford Focus Active – Focus pe Activ(e)ități

Cel mai puternic motor cu patru cilindri din lume aparține lui Focus RS (VIDEO)

Ford Focus ST debutează oficial: iată specificațiile și fotografiile!

Noul Ford Focus a fost proiectat cu ajutorul unui cățel

Ford Focus Active: A debutat versiunea cross a compactei!

Recent, au apărut zvonuri despre intenția Ford de a nu mai scoate pe piață o versiune RS a actualei generații Focus, iar acestea tocmai au fost confirmate.

„Ca urmare a standardului pen-european de emisii, a taxării emisiilor de dioxid de carbon și a costurilor înalte de dezvoltare a unei versiuni electrificate RS (pentru un volum mic de vânzări), nu plănuim să producem altă versiune RS pentru Focus’, a spus comunicatul Ford, citat de Carscoops.

Următorul Focus RS ar fi fost animat de un sistem hibrid format dintr-o unitate cu patru-în-linie de 2,5 litri ajutată de motoare electrice; puterea totală a sistemului ar fi ajuns la circa 400 de cai-putere.

Astfel, cea mai performantă versiune de Focus rămâne actualul ST (din imaginea de mai sus), care se bucură de 280 de cai-putere livrați de unitatea EcoBoost de 2,3 litri. Focus ST sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde și până la o viteză maximă de 250 km/h. Există și o versiune diesel pentru Focus ST, animată de un EcoBlue de 2,0 litri, cu 190 de cai-putere.

Adaugă un comentariu