A rămas fără permis în urma unei fotografii pe Facebook!

Șoferul unui autocar care a depășit coloana pe linie continuă a fost descoperit și pedepsit de Poliție în urma unei fotografii pe Facebook! În fotografia postată pe rețeaua de socializare se vede clar cum autocarul pe care îl conducea a depășit în curbă, pe linie continuă.

Potrivit Codului rutier în vigoare, depășirea pe linie continuă reprezintă contravenție și se sancționează cu suspendarea permisului de conducere timp de 30 de zile și 4-5 puncte de amendă, ceea ce înseamnă între 580 și 725 de lei.

Sunt rare cazurile în care șoferii contravenienți sunt pedepsiți pe baza fotografiilor sau filmelor postate pe rețelele de socializare, dar iată că acestea există, așa că aveți un motiv în plus să conduceți cu atenție, respectând legea și pe ceilalți colegi de trafic.

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Arad, pe raza căruia s-a produs contravenția, a declarat că fotografia fusese postată pe un grup de pe Facebook, în aceasta fiind “surprinsă o abatere de la regimul circulației rutiere, de natură să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. În fotografie se observă cum un autocar care se deplasa pe centura Nord-Vest a Aradului, într-o curbă la stânga și pe linie continuă, a intrat în depășirea unei coloane de autoturisme. Drept urmare, polițiștii Biroului Rutier s-au autosesizat, reușind la scurt timp identificarea respectivului conducătorul auto‘.

În cazul șoferului de autocar, a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 30 de zile, el primind și o amendă de 580 de lei.

Adaugă un comentariu