Românii au fraudat Germania cu 21 de milioane de euro prin achiziții auto

Importul de autovehicule rulate nu a trecut pe sub nasul autorităților, mai ales după ce 56 de români au fraudat Germania cu 21 de milioane de euro.

Vorbim despre o anchetă în derulare care implică 56 de români care ar fi fraudat Germania prin neplata TVA-ului în urma achiziției de autovehicule rulate. Potrivit Digi24, poliția a făcut percheziții în 12 județe din România, pe lângă Capitală, pentru a găsi suspecții în acest caz transfrontalier.

Citește și:

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

La revedere, BMW Seria 3 Gran Turismo!

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

România va avea separatoare de sens cu role

Un SUV Bugatti – o posibilitate reală

Cum verifici valabilitatea rovinietei simplu și rapid?

Samsarii câștigă 45 de milioane de euro pe an din măsluirea kilometrajului

 

Fraunda nu s-a întâmplat doar în Germania, ci și în Ungaria, Cehia, Polonia, Slovacia și Austria, țări în care au fost înregistrate ‘firmele fantomă’ folosite de cei 56 de suspecți din România. Aparent, românii au folosit acele firme pentru a cumpără vehicule din Germania fără a plăti TVA-ul. Apoi, au înmatriculat acele vehicule în România pe persoană fizică.

De cele mai multe ori, aceste situații sunt cauzate de cei cunoscuți colocvial sub numele de samsari. Aceștia sunt cunoscuți pentru sustragerea din lanțul de documente implicat în vânzarea unui autovehicule, preferând să falsifice documentele de vânzare prin întocmirea unui proces verbal de vânzare-cumpărare între persoana fizică din Germania care comercializa vehiculul și cetățeanul român care îl achiziționează de la intermediar.

Echipa comună de anchetă este operațională de la finalul lunii mai a anului curent și implică o colaborare între Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj împreună cu omologii lor din Nürnberg-Fürth.

Foto: Dirk Vorderstraße

Adaugă un comentariu