Bărbatul acesta fura seară de seară aceeași mașină, dar o înapoia până-n zori

Un hoț din statul american Texas i-a uimit pe polițiști, demonstrând o fidelitate extraordinară față de o anumită mașină.

Bărbatul a furat în repetate rânduri același autoturism, deținut de un cuplu vârstnic. Circula cu el noaptea, după care îl aducea înapoi de fiecare dată înaintea răsăritului, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Un cuplu vârstnic din satul Decker Oaks (Texas, SUA) bănuia de ceva vreme că un străin le fură mașina pe timpul nopții, după care o înapoiază înainte ca aceștia să se trezească. Beverly Havard a observat zile la rând că scaunul șoferului era ajustat diferit, iar oglinzile retrovizoare fuseseră repoziționate.

Convinsă că ceva nu este în regulă, femeia a început să monitorizeze kilometrajul. Cifrele din bord i-au dat dreptate: se schimbau peste noapte, când vehiculul ar fi trebuit să fie parcat! „Mi-am dat seama că cineva îmi conduce mașina, după care o înapoiază. Știam că nu sunt nebună‘, spune Beverly Havard.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

După numeroase astfel de episoade, poliția l-a identificat pe hoț cu ajutorul camerelor de supraveghere. Numele lui este Michael Armando Lopez, iar bărbatul folosea autoturismul familiei Havard pentru a transporta bunuri furate. Într-una dintre nopți, nu i-a mai reușit planul: oamenii legii au pornit pe urmele lui, iar – în toată agitația – Lopez a intrat cu mașina într-un stâlp.

După arestare, polițiștii au descoperit că Michael Armando Lopez era responsabil și pentru furtul altor vehicule din satul Decker Oaks. Diferența dintre infracțiuni este că pe celelalte nu le returna după ce își termina treaba. Din acest punct de vedere, se poate spune că Havarzii au fost norocoși.

Pe de altă parte, cât timp autoturismul este în service, soțul lui Beverly Havard nu se mai poate deplasa nicăieri. Bărbatul este invalid, iar mașina era concepută special pentru a-i permite accesul cu scaunul cu rotile. „A trebuit să-i anulez programarea la medic‘, le-a povestit Beverly jurnaliștilor de la ABC 13. „Sper că [n.r. hoțul] e mulțumit de faptul că a profitat de o persoană în vârstă, foarte bolnavă, care nu poate fi transportată nicăieri‘.

Adaugă un comentariu