Fuzionează Renault și Nissan? Ministrul de Finanțe francez răspunde zvonurilor

Presa internațională scria duminică despre o viitoare fuziune între Renault SA și Nissan Motor Co., pentru care reprezentanți ai celor două companii ar fi început negocieri la Tokio. Contactat de jurnaliști, Ministrul de Finanțe al Franței (stat care deține 15% din acțiunile Renault) a declarat cu totul altceva.

Zvonul fuziunii a pornit de la publicația japoneză Nikkei. Fără să menționeze vreo sursă, autorul unui articol publicat duminică anunța că o delegație Renault a ajuns în Tokio pentru a negocia restructurarea Alianței Renault-Nissan sub umbrela unei companii unice de tip holding. De asemenea, conform aceleiași publicații, Renault vrea să numească următorul director al Nissan, după ce fostul CEO, Carlos Ghosn, a fost arestat în noiembrie pentru fraudă financiară.

 

Citește și…

Accidentele rutiere: pierderi enorme pentru statul român

VIDEO: Ce scrie pe airbag-urile Dacia

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Ce mașină conduce Cristi Borcea după ce a a ieșit din închisoare

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Românii nu învață pentru examenul auto

VIDEO: Șoferul unui Logan plătește scump o depășire prin dreapta

 

Totuși, zvonul fuziunii dintre cei doi constructori a fost infirmat vehement de ministrul de finanțe al Franței, stat care deține 15% din acțiunile Renault: „Nicio restructurare a acționariatului sau vreo recalibrare a deținerilor de acțiuni între Renault și Nissan nu este pe masă’, a declarat Bruno Le Maire pentru Journal du Dimanche.

În momentul de față, Renault controlează un pachet de 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce constructorul nipon deține doar 15% din acțiunile francezilor. În plus, Nissan nu are drept de vot în chestiuni care vizează conducerea grupului Renault.

Alianța Renault-Nissan a luat naștere în 1999, iar în 2016 li s-au alăturat cei de la Mitsubishi. În formula actuală, alianța a devenit cel mai mare producător de autoturisme la nivel mondial în 2017, cu 10,6 milioane de unități vândute în anul respectiv.

Sursa foto: Renault, via Wikimedia Commons / Antonio, via Wikipedia

Adaugă un comentariu