Șeful Nissan a fost arestat în Japonia: Ce s-a întâmplat?

Carlos Ghosn, șeful Nissan, a fost arestat în Tokyo în baza suspiciunii încălcării reglementărilor legale privind bursa și instrumentele financiare.

La scurtă vreme după arestarea lui Ghosn, reprezentanții Nissan au declarat presei că șeful companiei ar fi utilizat fondurile societății în scop personal și că exista deja o investigație internă privind practicile acestuia și ale unui alt înalt oficial, directorul Greg Kelly.

Citește și:

S-a terminat cu mașinile poluante – vor fi interzise în București

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Trofeul București: Cum a fost la prima etapă de Super Rally din Capitală

Noi probleme pentru Uber și Taxify!

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini de vânzare în noiembrie

 

Șeful Nissan și-ar putea pierde postul după această neregulă, indiferent de ce vor decide procurorii din Tokyo. Aparent, șeful Nissan ar fi declarat că a încasat sume mai mici de la constructorul nipon, iar aceste declarații au fost depuse la Bursa de la Tokyo.

CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, ar urma să propună excluderea din consiliul de conducere al companiei pe actualul președinte al Nissan și pe cel de-al doilea oficial despre care se crede că ar fi facilitat comportamentul său.

Șeful Nissan este unul dintre cei mai respectați lideri din industria auto și este responsabil pentru renașterea mărcii Nissan și pentru rezultatele foarte bune obținute de francezii de la Renault. Carlos Ghosn a preluat destinele mărcii Nissan într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, iar deciziile sale au reușit să aducă marca la profit.

Carlos Ghosn și-a început cariera în lumea auto la Michelin, iar apoi a fost angajat la Renault. Anul 1999 l-a adus la Nissan, iar trei ani mai târziu a devenit CEO-ul Nissan.

Adaugă un comentariu