E oficial: Kamiq este numele celui mai nou crossover Skoda

Skoda se pregătește să lanseze versiunea europeană a SUV-ului compact. Acesta se va numi Kamiq și va fi înrudit cu VW T-Cross și Seat Arona.

Citește și…

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Boxele acestei mașini se aud de la 5 km distanță

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Românii nu învață pentru examenul auto

 

Numele noului model este deja folosit pe piața din China. Aici, Skoda a lansat modelul Kamiq încă din 2018. Versiunea locală este fabricată la uzina din Nanjing și a generat în jur de 30.000 de comenzi numai anul trecut.

Chiar dacă poartă același nume ca al modelului din China, versiunea europeană va adopta un design diferit, mai ales în partea frontală unde va beneficia de faruri duble în locul unor faruri convenționale, asemenea conceptului Vision X.

Cuvântul Kamiq' vine din limbajul poporului inuit și descrie un obiect care se potrivește perfect în orice situație, asemenea unui strat secundar de piele'. De asemenea, numele modelului respectă trendul impus de celelalte modele SUV din gama Skoda, Kodiaq și Karoq, unde prima literă este K și ultima literă Q.

Kamiq va utiliza platforma MQB-A0 a grupului Volkswagen. Ca și VW T-Cross și Seat Arona, acesta ar putea să beneficieze de motoarele 1.0 TSI, 1.5 TSI și 1.6 TDI. Iar, în același timp transmisiile vor fi atât manuale cu cinci sau șase trepte, cât și automate DSG cu dublu ambreiaj. Platforma MQB A0 nu permite instalarea unui sistem de tracțiune integrală, deci Kamiq va avea doar configurații cu tracțiune față.

Premiera mondială a noului SUV Skoda va avea loc pe 5 martie la Salonul Auto de la Geneva 2019.

Adaugă un comentariu