Kia Ceed GT: 204 CP pentru versiunea mai ”picantă” a noii generații

Kia Ceed GT a fost prezentat astăzi alături de noul Proceed. Varianta GT a noii generații de compacte de la Kia vine cu un motor turbo care îi asigură 204 CP.

Vorbim despre un propulsor 1.6 T-GDi care asigură puterea maximă la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 265 Nm între 1.500 și 4.500 rpm. Clienții pot comanda această variantă atât în compania unei transmisii manuale cu șase trepte, cât și în compania unei automate de tip DCT, cu două ambreiaje și cu șapte trepte.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Oficialii Kia nu au prezentat datele tehnice ale noului Ceed GT, dar acestea vor fi dezvăluite până la debutul comercial al acestuia, când îi vom afla și prețurile. Noul Kia Ceed GT va ajunge în reprezentanțele mărcii din Coreea de Sud în prima parte a anului 2019.

Ceed GT vine cu un aspect mai sportiv și are jante de 18 inch în standard. Opt nuanțe de caroserie sunt oferite în gamă, iar posteriorul se mândrește cu un difuzor de aer special, un eleron pe capacul hayonului și sistem de evacuare cu două țevi.

La interior, clienții vor regăsi un plafon negru, un volan sport și un set de pedale sport. Scaunele față sunt îmbrăcate în piele și au cusături cu ață de culoare roșie. Unitatea multimedia este oferită cu două dimensiuni de ecran, de șapte sau de opt inch.

Până atunci, știm că sistemul de frânare are discuri de 320 mm pe puntea față, care sunt cu trei milimetri mai groase decât cele standard. Modelul pleacă din fabrică echipat cu anvelope Michelin Pilot Sport 4. Un alt element standard este sistemul Torque Vectoring, care funcționează prin aplicarea frânelor pe roata de la interiorul virajului pentru a face mașina mai agilă.

Varianta GT a lui Kia Ceed are un sistem de control al stabilității care a fost reprogramat pentru un stil de conducere mai dinamic, iar suspensia sa este mai rigidă decât cea a modelului standard. Garda la sol a fost redusă la 135 de milimetri, cu cinci mai puțini decât la modelul obișnuit.

În materie de sisteme de siguranță activă, acest model are asistent de fază lungă, sistem de monitorizare a atenției șoferului, sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare și sistem de evitare a unui impact frontal prin frânare autonomă. Pe lângă aceste elemente standard, Kia oferă și un sistem tempomat care urmărește atât o viteză prestabilită, cât și menținerea benzii de rulare la viteze de până la 180 km/h.

Clienții vor putea comanda și un parbriz încălzit, un sistem audio JBL, scaune încălzite și chiar și sistem de încărcare prin inducție pentru smartphone-uri.

Kia Ceed GT este oferit doar în Europa și a fost proiectat de specialiștii europeni ai acestui constructor. Desigur, producția are loc tot în Europa, alături de Ceed și Proceed.

Adaugă un comentariu