VIDEO: Un Lamborghini Huracan făcut “praf” pe circuitul Laguna Seca

Un Lamborghini Huracan Super Trofeo s-a lovit de parapetul circuitului Laguna Seca din California în timp ce rula cu viteze amețitoare.

Din filmare, se poate vedea cum tânăra Sheena Monk, care pilota mașina, rămâne fără frâne și se izbește de parapetul de lângă virajul cu numărul 8, vestitul ‘Tirbușon’.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Amenda pentru lipsa rovinietei: O nouă schimbare în legislație

Noi modificări aduse Codului Rutier

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Din fericire, Sheena Monk, cea care pilota mașina de curse a supraviețuit și se află la spital. Oficialii spitalului declară că pilotul accidentat este ‘treaz și stabil’.

Sheena Monk, pilotul Lamborghini-ului Huracan Super Trofeo cu numarul 7 din imagini participa în prima cursă din cadrul campionatului Lamborghini Blancpain Super Trofeo. Se pare că aceasta a fost cu ghinion pentru tânără, deoarece frânele mașinii de curse au încetat să mai funcționeze după cel de-al treilea tur de pistă.

Virajul ‘Tirbușon’ din cadrul circuitului WeatherTech Raceway Laguna Seca (fost Mazda Raceway Laguna Seca) este considerat unul din cele mai dificile viraje din lume. Acesta are o înclinație amețitoare, de până la 16 grade.

Accidentul a declanșat un steag roșu, astfel cursa a fost oprită timp de patru minute. Înainte de accident se poate vedea cum pilotul evită un accident cu două alte mașini de pe pistă.

După analizarea mașinii avariate, reprezentanții Lamborghini au declarat că ‘toate sistemele apăreau ca fiind funcționale, atât înainte de accident, cât și după‘.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo este un campionat de curse auto care se desfășoară în fiecare an pe cele mai importante circuite din întreaga lume. Competiția este similară cu Ferrari Challenge și Porsche Supercup în sensul că toată grila de start este formată din mașini identice, adică este o cupă monomarcă.

În cazul de față, mașinile sunt Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo care utiliează un motor V10 de 5.2 litri. Unitatea produce 620 CP și este similară cu motorul care echipează versiunea de serie a supercar-ului.

Adaugă un comentariu