Ce face această pictură de pe Lexus UX să fie unică în lume (VIDEO)

Lexus a prezentat un UX unicat, semnat de un artist tatuator. De oameni. Este prima astfel de lucrare făcută pe o mașină. 

Citește și:

Audi nu oferă RS1, dar acest unicat ABT ar putea liniștit să poarte acest nume (VIDEO)

Cele mai exotice mașini abandonate în București, de la Lotus la Maserati

Lamborghini unicat din 2006 iese la iveală, pregătit să-și găsească proprietar nou

Un Porsche unicat este de vânzare: Iată ce înseamnă un 911 RWB!

Acest Lexus UX este primul art-car din lume realizat prin tehnica tatuării (așa cum este aplicată pe oameni). Lucrătura a fost semnată de unul dintre cei mai populari artiști tatuatori din Londra, Claudia De Sabe.

Pentru aceasta, De Sabe a avut nevoie de 40 de ore de muncă; însă ideea, de la concept la realizare, a luat mult mai mult: șase luni. Tema abordată de tuatuator a fost una tradițională japoneză și reprezintă un pește koi, simbol al norocului și al prosperității.

„Atunci când tatuez o persoană trebuie să fiu atentă la țesuturile de sub piele. În cazul mașinii, a trebuit să anticipez modificarea formei caroseriei, în raport cu structura generală’, a declarat De Sabe.

Artistul folosit, în loc de ac, o freză cu care a îndepărtat vopseaua originală. Apoi a umplut aceste spații, manual, cu până la cinci litri de vopsea de diferite culori.

Prin acest UX unicat, Lexus vrea astfel să celebreze artizanatul și arta tradițională chineză. Producătorul nu va pune la vânzare mașina, însă o estimare de preț pentru această operă de artă inedită indică undeva la 120.000 de lire, sau 128.000 de euro.

Adaugă un comentariu