Acum poți cumpăra macheta mașinii cu care Schumacher a debutat în Formula 1

Autoturismul de curse Jordan-Ford 191, cel cu care Michael Schumacher debuta în Formula 1 acum 28 de ani, a fost reprodus la scară 1:8. Disponibilă în ediție limitată începând din primăvară, macheta mașinii costă cât una adevărată. Colecționarii împătimiți ar face bine să aibă economii generoase.

Răsfoind galeria foto de mai sus, pasionații de Formula 1 vor recunoaște instantaneu mașina ca fiind cea la volanul căreia Michael Schumacher a debutat în competiție, în 1991, la circuitul Spa-Francorchamps din Belgia. Neamțul încheiase atunci calificările pe locul 7, dar probleme tehnice l-au forțat să abandoneze cursa încă din primul tur.

Copia la scară 1:8 este perfect fidelă originalului, de la materialul textil al centurii de siguranță până la anvelopele realizate din cauciuc adevărat. După cum se poate vedea în galerie, până și cel mai mic detaliu a fost respectat. Colecționarii de mașini la scară mică au toate motivele să acorde atenție acestui model.

Jordan-Ford 191 a fost proiectat de Gary Anderson și construit de Jordan Grand Prix. Motorul era un Ford HB 3.5 V8, avea 680 CP și prindea o viteză maximă de 330 km/h.

În afară de Schumi, alți piloți celebri care au făcut furori la volanul acestei mașini sunt Bertrand Gachot, Roberto Moreno, Andrea de Cesaris și Alex Zanardi.
 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Macheta mașinii Jordan-Ford 191, construită la scară 1:8, ajunge pe rafturile magazinelor în această primăvară. Va fi produsă în numai 99 de unități la nivel mondial. Cei interesați ar putea fi descurajați de prețul piperat: 3.965 Euro costă replica.

De banii aceștia ți-ai putea cumpăra un Porsche Cayenne din 2003, pe benzină, capacitate cilindrică – 3189 cm cubi. Autoturismul respectiv a fost confiscat de ANAF și scos la licitație. Prețul de pornire este 14.292 lei (3.007 Euro).

Adaugă un comentariu